Politie Zaanstreek-waterland

21-NOV-02
LOC: ZAANDAM CENTRUM EN WORMERVEER

Zes verdachten aangehouden door Politieteam Puntmuts De politiemensen van het project Puntmuts hebben zes verdachten aangehouden wegens fietsdiefstal en winkeldiefstal. Een bij de politie als fietsendief bekend staande 23-jarige man uit Zaandam werd zonder fiets in het centrum gesignaleerd. Daarop vatten de politiemensen post bij het station. Na enige tijd kwam de man met fiets bij het station, zette deze over het hek en klom er zelf achteraan. Daarop kreeg hij de politiemensen in de gaten en ging er fietsend over het perron vandoor. Daar liepen echter ook politiemensen. Deze kregen de man te pakken toen hij via het ballastbed van de rails probeerde te ontkomen. Hij werd aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij bekende de fiets te hebben gestolen.

Een andere bekende van de politie, een 49-jarige man uit Zaandam, probeerde goederen aan voorbijgangers te verkopen. Bij controle bleek de man twee van diefstal afkomstige dekbedovertrekken bij zich te hebben. Hij bekende de overtrekken eerder op de dag bij een winkel op de Gedempte Gracht te hebben gestolen.

Een 36-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige vrouw uit Zaandam werden door politiemensen in burger gevolgd, omdat zij als winkeldieven bij de politie bekend staan. Zij gingen een kledingzaak binnen en kochten daar uiteindelijk een kledingstuk. Daarna probeerden zij bij een lederwinkel een tas te stelen. Toen dit niet lukte werd een hengsel doorgesneden en de tas weggenomen. Daarop werden beiden aangehouden. Zij bleken tevens in het bezit van gestolen kleding uit de kledingwinkel. Met het verwijderen van de beveiligingslabels werd deze kleding onherstelbaar beschadigd.

Een eveneens als winkeldievegge bij de politie bekend staande 37-jarige vrouw uit Zaandam werd door mensen van het politieteam gevolgd vanuit het centrum van Zaandam, tot in Wormerveer. Daar zagen de politiemensen de vrouw een winkeldiefstal plegen in een warenhuis. Ook zij werd aangehouden.

Het team Spoorslag van de Spoorwegpolitie, dat met het team van Puntmuts samenwerkt, hield een 37-jarige man uit Zaandam aan, die in Alkmaar een fiets had gestolen. De man was speciaal naar Alkmaar gegaan omdat hij wist dat er erg veel politie in burger rondliep in Zaandam.


**
15:02 21-NOV-02
LOC: ZAANDAM, TIENLINGSTRAAT

Weer hennepplantage ontdekt
Tijdens de ruiming van de eerder op de dag ontdekte hennepplantage, bleek in een andere ruimte van hetzelfde pand eveneens een hennepplantage te zijn, zo mogelijk nog professioneler opgezet dan de andere. In totaal werden ongeveer 760 planten ontdekt, waarvan er 260 reeds waren geoogst. De plantage werd ontmanteld en de planten en apparatuur vernietigd. De ruimte stond niet in verbinding met de bedrijfsruimte van de eerder ontdekte plantage. Naar de huurder wordt een onderzoek ingesteld.


**
17:09 21-NOV-02
LOC: ZAANDAM, GIBRALTAR

Geld gestolen bij gewapende overval
Bij een bakker in een winkelcentrum kwam een negroïde man binnen, die wat vragen over taarten stelde. Toen de nog aanwezige klanten de winkel hadden verlaten kwam een tweede negroïde man binnen, die meteen doorliep en achter de toonbank het personeel met een vuurwapen bedreigde. Onder bedreiging van het vuurwapen moest het personeel naar de achterzijde van de winkel en de kluis openen. Toen getoond werd, dat zij dat niet konden werd het geld uit de kassa geëist. Dat werd in een door de daders meegebrachte groenachtige linnen tas gestopt. Daarop gingen de daders er vandoor en stapten in de Schoenerstraat in een Bordeauxrode personenauto waarin zich een derde negroïde man als bestuurder bevond. Vervolgens reed de auto in onbekende richting weg. De politie startte onmiddellijk een zoekactie in de omgeving, waarbij diverse auto's werden gecontroleerd. De auto met de daders werd echter niet gevonden. Van de chauffeur is alleen bekend, dat het een negroïde man betrof van ongeveer 40 jaar. De andere twee daders waren tussen de 20 en 25 jaar oud. Eén van deze daders had een gouden tand met een diamantje. Zij droegen beiden donkere kleding en een baseballpet, waarvan er één in ieder geval zwart was. Eén van deze mannen had een bontkraag op zijn jas en droeg een zwarte leren rugtas. De daders spraken Nederlands met een licht accent. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


**
20:38 21-NOV-02
LOC: ZAANDAM, KLOKBAAI

Auto gestolen
Tussen 10.00 en 20.00 uur werd een auto gestolen. Het betreft een grijze BMW Cabriolet 318 met het kenteken PG-LZ-66. De auto had een hardtop over de cabine.


**
00:06 22-NOV-02
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, MUSEUMLAAN

Droger in brand
De brandweer moest uitrukken voor een smeulende droger, die veel rookoverlast veroorzaakte. De droger was pas nieuw en de eigenaar trachtte zijn automatten in het apparaat te drogen. Of dat de oorzaak van het brandje was is onbekend. Er was in ieder geval geen sluiting ontstaan.


**
03:54 22-NOV-02
LOC: MONNICKENDAM, TRINTEL

Indonesische zwaarden gestolen
Bij een inbraak afgelopen nacht werden uit een woning een aantal Indonesische zwaarden gestolen. Men was de woning binnengekomen door de tuinpoort en de achterdeur open te breken. Toen de inbreker iets om liet vallen werd een van de bewoners wakker, maar hij werd niet meer aangetroffen.


**
04:28 22-NOV-02
LOC: PURMEREND, GILDEPLEIN

Kassageld gestolen uit kapsalon
Na een alarmmelding werd ontdekt, dat men de ruit van de voordeur van een kapsalon met twee trottoirtegels had ingegooid. Uit de salon nam men de kassalade met kleingeld weg. Getuigen hebben een rode Volkswagen Polo zien wegrijden na de inbraak.


**

05:16 22-NOV-02
LOC: ZAANDAM, LOBELIUSSTRAAT

Telefoon en buskaarten gestolen na inbraak
In de afgelopen nacht trachtte men de ruit van een schuifdeur van een supermarkt met een steen te vernielen. Toen dit niet lukte heeft men de ruit van de kantine ingegooid en is de supermarkt binnengegaan. Daar vernielde men een telefoonkaartenautomaat en nam daaruit telefoon- en buskaarten weg met een totale waarde van ongeveer ¤ 2600.


**
05:57 22-NOV-02
LOC: PURMEREND, VAN IJSENDIJKSTRAAT

Inbraak café
In de afgelopen nacht heeft men in een café ingebroken. Men kwam binnen door een lichtkoepel open te breken. Men heeft het geld uit de kassa gestolen. Ook brak men een gokkast open en nam daaruit het geld weg. Het is nog niet bekend hoe men het pand weer heeft verlaten.


**
06:31 22-NOV-02
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG

Autotelefoons en gereedschap weg na inbraak
Uit een onderhoudsbedrijf voor schepen en voertuigen heeft men de afgelopen nacht een aantal autotelefoons, gereedschap en een magnetron gestolen. Andere goederen heeft kennelijk men voor transpost klaargezet, maar niet meegenomen. Men kwam het bedrijf binnen door het forceren van de toegangsdeur van een constructiewerkplaats. Men doorzocht het hele pand, waarbij verschillende binnendeuren werden opengebroken.


**
11:20 22-NOV-02
LOC: WORMERVEER, WITTE VLINDERWEG

Sandwichpanelen van bouwterrein gestolen
Tussen gisterenmiddag 17.00 uur en hedenochtend 06.45 uur werden vanaf een bouwterrein 32 sandwichpanelen gestolen. Gezien de omvang van de buit, de panelen meten 1 bij 6 m, moeten deze met een vrachtauto zijn weggehaald. De panelen zijn zilvergrijs van kleur.


---