Gemeente Emmen


---

Persbericht: Project de Planeet start, 20 november 2002

Project De Planeet start

Het college van b en w van de gemeente Emmen heeft het projectplan ontwikkeling terrein De Planeet te Klazienaveen vastgesteld. Dit betekent dat dit project in januari 2003 wordt opgestart.

Al lange tijd wordt gesproken over de herontwikkeling van sportcomplex De Planeet in Klazienaveen. Met de reconstructie van de accommodaties van de twee voetbalverenigingen is inmiddels begonnen. Er zijn echter meer wensen op het gebied van sportaccommodaties en ruimtelijke ordening in dit gebied. Gedacht wordt aan de wens om een nieuwe sporthal, het efficiënter en overzichtelijker inrichten van het gebied en de nieuwbouw van woningen. Veel aspecten zijn hierbij van belang en hangen met elkaar samen. Door de complexiteit is er tot nu toe nog geen integrale, passende oplossing voor alle planonderdelen. Daarom heeft het college van b en w een projectplan voor de herontwikkeling van dit gebied laten opstellen en inmiddels vastgesteld.

Haalbaarheid moet nog blijken
Het ontwikkelingsplan behelst een onderzoek naar haalbare kwaliteitsverbeteringen voor de sportfuncties en de gewenste nieuwbouw van woningen. Dit betekent dat nog niet vaststaat of er uiteindelijk een financiële haalbaarheid gevonden kan worden voor alle gewenste ontwikkelingen.

Planning
In december 2002 behandelt de raad het projectplan. De raad neemt dan een beslissing voor het verlenen van het benodigde krediet. Als dit is toegezegd kan de eerste fase starten en duurt tot juni 2003 (raadsbesluit vermoedelijk in september 2003 vanwege de vakantieperiode). Deze fase omvat ondermeer de inventarisatie van de bestaande rapporten / onderzoeken, het ontwerpen van keuzemodellen, het overleg daarover met betrokkenen en uiteindelijk een besluit van het college en de raad. In deze periode wordt ook een klankbordgroep samengesteld uit diverse betrokken partijen. Vervolgens wordt het plan uitgewerkt (tot april 2004). In de fase daaropvolgend worden onder meer de planologische procedures gevolgd. Het is de bedoeling dat het bouwrijp maken in april 2004 kan beginnen, als een deel van de huidige voetbalvelden vrijkomt. Het daadwerkelijke bouwen en aanleggen begint in 2004 en duurt tot uiterlijk 2007.

Begrenzing gebied
Het plangebied De Planeet wordt begrensd door de Mr. Ovingstraat, de Kazerneweg, de brugstraat en het woongebied de Sterrenbuurt.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen