Gemeente Emmen


---

Persbericht: subsidies muziekverenigingen, 19 november 2002

Rechtvaardigere subsidies voor muziekverenigingen

Het college van B en W heeft dinsdag 19 november een nieuw subsidiesysteem voor muziekverenigingen vastgesteld. Hiermee worden de verschillen in subsidiering tussen de verenigingen uit de voormalige gemeente Schoonebeek en die uit de voormalige gemeente Emmen per 1 januari rechtgetrokken. Samen met de verenigingen wordt inmiddels gewerkt aan een nieuw beleidsplan voor muziekverenigingen. In dit plan wordt de definitieve subsidiesystematiek opgenomen. Vooruitlopend op het nieuwe beleidsplan is al afgesproken dat er een koepeloverleg komt voor de muziekverenigingen.

In de oude subsidiesystematiek ging men in de gemeente Emmen uit van basisbedragen, waarin geen extra bedrag per uniform of per bespeeld instrument. De gemeente Schoonebeek hanteerde een (lager) basisbedrag maar verstrekte daarenboven een bedrag per lid. Dit heeft geleid tot grote ongelijkheid in bedragen. In de regeling die 1 januari 2003 ingaat, is de verdeling van de gelden vastgesteld aan de hand van lidmaatschap van een vakorganisatie en hoogte van ledental. Door deze (tijdelijke) indeling worden de grote verschillen die bestonden geëgaliseerd.

In het interactief traject in het kader van de Kadernota Cultuur is met de dertien muziekverenigingen afgesproken te komen tot een koepeloverleg. De vorm daarvan moet nog nader worden uitgewerkt. Ook ligt het in de bedoeling samen met de muziekverenigingen te komen tot een beleidsplan. In dit plan wordt een definitieve subsidiesystematiek opgenomen die tegemoet komt aan de aanbevelingen van de vakorganisaties. De subsidiesystematiek moet de muziekverenigingen de impuls geven mee te groeien in toekomstige ontwikkelingen. Genoemde beleidsplan zal in 2003 gereedkomen als onderdeel van de uitwerking van de Kadernota Cultuur.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen