Ingezonden persbericht


22 November 2002

TPG GAAT IN VERENIGD KONINKRIJK POST BEZORGEN VOOR

SAFEWAY WINKELS

De post-, express en logistieke onderneming TPG N.V. heeft vandaag bekend gemaakt dat TPG Post via haar dochter Circular Distributors een overeenkomst heeft gesloten met Safeway Stores Plc om een pilot te starten met betrekking tot de wekelijkse distributie van Safeway huis-aan-huis reclamefolders.

Safeway is in Engeland de drie na grootste supermarktketen, met 480 supermarkten in het land. De huis-aan-huis reclamefolder vormt een integraal deel van Safeway\\'s advertentie en marketingactiviteiten.

Tijdens de pilot zal TPG Post haar kennis, die is opgebouwd in het opzetten van andere distributiesystemen met vaste bestelrondes, inzetten om een nauwkeurig bezorgsysteem voor ongeadresseerde post op te bouwen. In aanvulling op het verspreiden van de reclamefolders zal TPG Post haar het distributieplatform ook kunnen inzetten voor andere soorten post zoals direct mail en tijdschriften.

De pilot, die in het begin 2 miljoen huishoudens bereikt via 3.000 distributeurs, heeft de potentie om substantieel te groeien.

Harry Koorstra, Group Managing Director Mail van TPG zegt: "De infrastructuur voor deze samenwerking zal ons, samen met onze bestaande bezorgingsnetwerken in het VK de mogelijkheid geven om ongeadresseerde poststukken op wekelijkse basis te bezorgen in het VK. Het stelt ons mogelijk ook in staat om geadresseerde stukken te distribueren. Daarmee is het een belangrijk onderdeel van de strategie van TPG Post om een sleutelrol te bemachtigen op de postmarkt in het VK en om het eerste pan-Europese postbedrijf te worden."

Eerder deze maand behoorde TPG Post UK tot de eerste groep aanvragers van een lange termijn licentie dat het bedrijf vanaf januari 2003 de mogelijkheid zou geven partijenpost te vervoeren en consolidatiediensten te leveren in het Verenigd Koninkrijk. TPG beschikt reeds over een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 18.000 medewerkers in post-, express en logistieke diensten. TPG is op de Britse postmarkt al actief op het gebied van ongeadresseerde postdiensten, alsmede document en data management diensten met toegevoegde waarde.

Noot aan de redactie:
TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 148.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg ¤11,2 miljard, en is in de eerste negen maanden met 4,8% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Het TPG website adres is: www.tpg.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (