Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 22-11-2002 16.45 uu Berichten van vrijdagmiddag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Woninginbraken
RODEN - In de nacht van donderdag op vrijdag is in Roden ingebroken in meerdere woningen.
In de Bremstraat werden uit een woning een mobiele telefoon en een computer gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit een andere woning in deze straat werd ook een mobiele telefoon gestolen. Bij deze woning kwam men binnen via een achterdeur. In de Akkerwinde drong men via de garagedeur een woning binnen. Uit deze woning is geld gestolen.

ASSEN - Uit een in aanbouw zijnde woning aan de Lindelaan in Assen is in de nacht van donderdag op vrijdag een hoeveelheid elektrisch gereedschap gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken. Gestolen zijn o.a. een aantal accuboormachines en een decoupeerzaag.

Bedrijfsinbraken
TYNAARLO - Uit een bedrijfsgebouw aan de Handelsweg in Tynaarlo zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal computers gestolen. Men kwam binnen door een ruit te forceren.

GASSELTE - Bij een inbraak in een bedrijfspand aan het Achter de Brinken in Gasselte is een fotocamera gestolen. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag en men kwam binnen door een raam open te breken.

Stalen kast gestolen
MEPPEL - Donderdagmiddag is bij de school aan het Jufferenpad in Meppel een grijze ijzeren kast van ongeveer 70 cm bij 1.85 m gestolen. Het gaat hierbij om een (lege) CAI systeemkast die i.v.m. werkzaamheden daar was neergelegd. De waarde van de kast is ongeveer 800 euro. De politie in Meppel hoopt dat er mensen zijn die deze diefstal hebben gezien of weten waar de kast nu is. Tel. 0900 - 8844 of e-mail: meppel@politie-drenthe.nl

Controle Flora en Faunawetgeving
AA & HUNZE - Op zeven plaatsen in de gemeente AA & Hunze is donderdagavond uitgebreid gecontroleerd op overtredingen van de Flora en Faunawet ("groene wetten"). Aan deze controle werkten naast de politie ook veel Bijzondere Opsporingsambtenaren mee van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, AID, gemeente (milieu) en ook jachtopzieners. In de buitengebieden werden o.a. zo`n 130 auto`s gecontroleerd. Overtredingen werden niet geconstateerd. Bij 60 bestuurders werd een blaasproef afgenomen. Ook daarbij werden geen overtredingen geconstateerd. Wel werden er een aantal waarschuwingen en een proces-verbaal uitgedeeld i.v.m. technische mankementen.