Vlaamse overheid

Minister-president Patrick Dewael vindt dat het CCOD, de christelijke vakorganisatie van het lokaal personeel, het samenwerkingsakkoord met de lokale besturen ernstig moet nemen.

Door dit akkoord onderhandelen de vakorganisaties met de lokale besturen, terwijl de Vlaamse overheid slechts de rol van gespreksleider en technisch raadgever opneemt.

De minister-president wil nog verder gaan dan het huidige samenwerkingsakkoord. Hij wenst een aanpassing van het syndicaal statuut, waardoor de lokale besturen alleen kunnen onderhandelen en akkoorden afsluiten, zonder vertegenwoordiging van de Vlaamse overheid. Hiertoe zal hij een overleg opstarten met de federale regering, bevoegd voor het syndicaal statuut.

Tenslotte roept de minister-president de 3 vakorganisaties op om, samen met de lokale besturen, voorstellen te formuleren aan de Vlaamse regering mbt specifieke bepalingen van het gemeentedecreet.

Voor meer informatie kan u terecht bij de woordvoerder van de Minister- president, Bart Tommelein, op het nummer 02/553 29 43, e-mail: bart.tommelein@vlaanderen.be.


---