Korps: Limburg-Zuid, plaats: Brunssum 22-11-2002 Persbericht; fretterende man met mes gestoken (JK-16.15 uur) Vrijdag 22 november 2002

Brunssum; fretterende man met mes gestoken
Vrijdag 22 november raakte een 64-jarige man uit Brunssum gewond toen hij door een nog onbekende met een mes boven op zijn hoofd gestoken werd.
Het slachtoffer was om 12.45 uur in de volkstuintjes aan de Henri Dunantstraat/Kennedylaan in Brunssum met een fret aan het jagen op konijnen die in de tuintjes voor de nodige overlast zorgen. De man heeft hier overigens vergunning voor. Plotseling werd hij aangesproken door een nog onbekende man die zich kennelijk ergerde aan het fretteren. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de 64-jarige vastgepakt en bedreigd werd. Plotseling haalde de belager een mes te voorschijn en maakte daarmee stekende bewegingen in de richting van de man. Tijdens de schermutseling die daarbij ontstond, stak de belager het slachtoffer met het mes boven op zijn hoofd waardoor een gapende wond ontstond. Voor deze wond heeft het slachtoffer zich laten behandelen in het ziekenhuis. Om de belager van zich af te krijgen, sloeg het slachtoffer enkele malen met een stok waarop de verdachte het hazenpad koos. De verdachte wordt omschreven als een blanke man van ongeveer 60 jaar met grijzend haar. De politie van Brunssum is op zoek naar getuigen.
Tel: 0900-8844.