Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 22 november 2002

Editie vrijdagmiddag

Stadskanaal: clandestiene zender
In samenwerking met de Rijksdienst voor Radiocommunicatie heeft de politie vrijdagmorgen de clandestiene Moonlight uit de lucht gehaald. De zender zond een programma uit vanuit een woning aan de Semskade in Stadskanaal. Tegen de eigenaar van de zender, een 46-jarige man uit Stadskanaal, is proces-verbaal opgemaakt. Zijn apparatuur is in beslag genomen.

Wildervank: snelheidscontrole
Op de Rijksweg N33 bij Wildervank heeft de politie vrijdagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd van 690 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf automobilisten kregen een boete omdat zij de maximumsnelheid van 70 km per uur overschreden.

Leermens: licht gewonde bij ongeval
Een 30-jarige vrouw uit Godlinze is vrijdagmiddag licht gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Godlinzerweg in Leermens. De vrouw raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto kwijt en kwam in de berm terecht. Ze kreeg haar auto niet meer onder controle en belandde op de kop in een sloot. De vrouw kon zelf uit de auto komen. Ze is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in verband met nek- en rugklachten. Haar auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf uit de sloot getakeld.

Groningen: oproep getuigen autokraak en bedreiging Op woensdag 20 november werd een 36-jarige vrouw uit Hoogezand nadat zij een autokraakster had betrapt in haar auto op het Sontplein bedreigd met een scherp voorwerp. De bedreigde vrouw kwam omstreeks 11.45 uur uit de IKEA toen zij een vrouw door een kapotgeslagen raam van haar op het Sontplein geparkeerde auto zag hangen. De autokraakster ging ervan door richting de Mc Donalds waar zij werd vastgepakt door de vrouw uit Hoogezand die haar radardetector terug wilde. Daarbij werd de vrouw uit Hoogezand bedreigd met een scherp voorwerp door de autokraakster. Deze verdween na afgifte van de detector op de Sontweg in een rode VW Golf die wegreed in de richting van de Europaweg. De politie is naarstig op zoek naar getuigen van dit voorval. Mensen die getuige zijn geweest, en nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen op 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: fietsster beroofd van schoudertas
Een 28-jarige fietsster uit Groningen is vrijdagmiddag rond 13.30 uur op de Paterswoldseweg ter hoogte van de Concourslaan door een onbekende man onder bedreiging van een mes beroofd van haar schoudertas. Een nog onbekende man riep de fietsende vrouw en vroeg hoe laat het was. Hij bedreigde haar vervolgens met een mes en pakte haar schoudertas. Vervolgens verdween de overvaller achter op een bromscooter. Het signalement van de overvaller: donker getinte man, lengte +/- 180 cm, slank postuur, leeftijd +/- 25 jaar. Hij was gekleed in een donkerblauwe spijkerbroek, korte zwart leren jas, wit met blauwe sportschoenen van het merk Nike en een zwarte baseball pet. De jongen op de brommer: donkere huidskleur, zwarte baseballpet en hij droeg een bruine gewatteerde jas. De bromscooter is zwart van kleur en vermoedelijk een oud model. Getuigen van de overval worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900 8844 (lokaal tarief).

Groningen: bedrijfsongeval bij vuilverwerking
Bij een vuilverwerkingsbedrijf aan de Duinkerkenstraat kwam een 32-jarige werknemer vrijdagochtend met een arm in een versnijapparaat. De man verrichte werkzaamheden en kwam bij het ontstoppen van het apparaat met een arm in de machine. Zijn onderarm werd direct afgerukt. Door personeel van de traumaheli en de ambulance werd het slachtoffer gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is gewaarschuwd voor nader onderzoek naar het ongeval.

Groningen: insluiper steelt mobiele telefoon
Een 24-jarige man uit Groningen werd vrijdagmiddag in een sportcentrum aan de van Imhoffstraat betrapt op het stelen van een mobiele telefoon. De man was het sportcentrum ingelopen en werd betrapt in een kantoor. Er ontstond een worsteling met een personeelslid waarna de insluiper met behulp van een getuige onder controle werd gehouden. De gewaarschuwde politie hield de man aan. Hij bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Beneluxweg (70 km limiet) werd vrijdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1430 passerende voertuigen reden er 71 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km per uur.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief).