Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 22-11-2002 2e Persbericht van vrijdag 22 november 2002

Berichten uit de regio

Asten: Inbraak in een woning
In een woning aan de Lindestraat is gisteren ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn een videorecorder en geld weggenomen.

Eindhoven: Verlichtingscontrole
Gisterenavond is er een verlichtingscontrole gehouden op de Strijpsestraat en de Glaslaan. Op de Glaslaan zijn vier bekeuringen uitgeschreven en op de Strijpsestraat werden negen bestuurders bekeurd.

Eindhoven: Auto-inbrekers gepakt
Vrijdagmorgen rond 3.15 uur zijn op het Stratumseind en de Rechtestraat een 22-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een getuige betrapte de twee tijdens een inbraak in een geparkeerde auto op de Stationsweg. Er werd een ruit van de auto ingetikt en de dieven namen de autoradio mee. De getuige waarschuwde de politie en volgde de twee. Op aanwijzing van de getuige konden agenten de twee aanhouden. Tijdens de aanhoudingen van een van hen viel de autoradio uit zijn jas. Het duo is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man van portemonnee beroofd
In het Anne Frankplantsoen is vrijdagmorgen rond 3.30 uur een 28-jarige man uit Helmond van zijn portemonnee beroofd. Hij had in het park seksueel contact gezocht met een andere man. De dader had hierbij de kans gezien de portemonnee van het slachtoffer te stelen. Toen het slachtoffer hem daarop betrapte dreigde de dader het slachtoffer neer te steken. De dader is ontkomen.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagmorgen om 5.00 uur is op de Binnenwiertzstraat een 41-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies tijdens een ademtest ruim 1,75 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij krijgt bovendien een proces-verbaal.

Valkenswaard: Ramkraak
Vrijdagmorgen rond 3.10 uur is ingebroken in een audiowinkel aan de Deken Frankenstraat in Valkenswaard. Bij de winkel was de deur er met een auto uitgereden. Binnen werd een groot plasmascherm, dat met kabels en een ketting vast zat, losgeknipt en meegenomen. De waarde van het plasmascherm bedraagt ongeveer 9000 euro.

Son: Woninginbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een woning aan de Dommelstraat in Son. De dader heeft de voordeur kunnen openen, omdat deze niet op het nachtslot zat. De bewoner mist zijn laptop.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
Donderdagmiddag om 14.35 uur is op het Stationsplein een 21-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man werd betrapt met 20 bolletjes cocaïne en drie bolletjes Heroïne.

Son: Inbraak in een woning
In een woning aan de Molenstraat is vanmorgen tussen 02.00 uur en 07.00 uur ingebroken. Men kwam binnen door via de brievenbus het slot open te hengelen. Uit de woning zijn een digitale camera en twee GSMs weggenomen.

Asten: Inbraak in een garage
Gisteren tussen 17.30 uur en 19.30 uur is er ingebroken in een garage bij een woning aan de Rozenstraat. Men kwam binnen door vernieling van een ruit van de garage. Uit de garage zijn o.a. een gereedschapkist, kampeerbenodigdheden, heteluchtkanon en nog enkele andere stuks gereedschap weggenomen.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Tussen donderdagavond 18.15 uur en vrijdagmorgen 09.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Geysendorfferstraat. Men kwam binnen door verbreking van een deur. Uit het bedrijf. Uit het bedrijf is wat klein geld weggenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Vrijdagmorgen rond 2.00 uur is op de Wal in Eindhoven een 32-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man blies tijdens een ademtest 1,55 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Crossmotor gestolen
Uit een schuur van een woning aan de Berlaerstraat is donderdag tussen 8.00 en 20.00 uur en crossmotor gestolen. De schuur werd opengebroken. Ook een poort bij de woning is door de dieven opengebroken. De dieven hebben een opvallend roze Honda 125 CC crossmotor meegenomen.

Someren: Laptop weg na inbraak
Donderdagavond tussen 18.00 en 19.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Kanaaldijk Noord. Er werd een raam opengebroken en binnen werden enkele bureaus opengebroken. Er is een laptop gestolen.

Veldhoven: Meisje lastig gevallen
Vrijdagmorgen rond 7.00 uur is op de Heiberg in Veldhoven een 15-jarig meisje uit Veldhoven door een nog onbekende man lastig gevallen en mishandeld. Het meisje was bezig met het bezorgen van kranten. Ze was met de fiets. Ze werd van achteren vastgepakt door een man. Hij trok haar van haar fiets en pakte haar hardhandig vast bij haar keel. Het meisje begon te schreeuwen en trapte van zich af. De man sloeg het meisje hardhandig in haar gezicht. De dader liet het meisje los. Toen een donkerkleurige auto passeerde pakte de man zijn fiets en reed weg richting Witvenseweg. De dader is een ongeveer 1.85 meter grote man met en normaal postuur. Zijn leeftijd wordt tussen de 20 en 30 jaar oud geschat. Hij had kort bruin stekelig haar. Hij had een opvallend lange neus.