Gemeente Den Haag

2002-11-22: Gemeente wil vaart maken met voorzieningen achtste stadsdeel


---

Het college van burgemeester en wethouders wil vaart maken met de realisatie van gemeentelijke voorzieningen in Leidschenveen en Ypenburg. De nieuwe wijken hebben volgens het college recht op volwaardige voorzieningen. Het college heeft geïnventariseerd welke voorzieningen al gerealiseerd waren door de buurgemeenten en welke voorzieningen daarnaast nog noodzakelijk zijn. Naar aanleiding van de inventarisatie stelt het college voor om een groot aantal voorzieningen te realiseren, ondanks de onverwacht hoger uitvallende kosten. Dat staat in de nota "Gemeentelijke Voorzieningen Leidschenveen-Ypenburg" die wethouder Smits van Nieuwe Gebieden en Duurzaamheid vandaag naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het college stelt voor om in Ypenburg en Leidschenveen onder meer de volgende gemeentelijke voorzieningen te realiseren:
*

onderwijsvoorzieningen: 13 basisscholen, 3 scholen voor voortgezet onderwijs en 1 school voor speciaal onderwijs;

*

sportvoorzieningen: twee sporthallen in Ypenburg, een sporthal in Leidschenveen en 2 buitensportcomplexen in Ypenburg;
*

bibliotheken: eerst een tijdelijke bibliobus, daarna een tijdelijke bibliotheek met publieksfuncties in Leidschenveen. Vervolgens een definitieve bibliotheek in Ypenburg en een definitieve bibliotheek in Leidschenveen;

*

welzijnsvoorzieningen: 5 welzijnsvoorzieningen en 5 welzijnsvoorzieningen met kinderopvang;

*

stadsdeelkantoor: een tijdelijk stadsdeelkantoor in Leidschenveen en een permanent stadsdeelkantoor in Ypenburg of Leidschenveen;
*

een permanente brandweerkazerne;

*

verkeer: aanleg van een fietstunnel aan de Veenweg onder de A12 door, een onderdoorgang door de A4 en asfaltering van de busbaan aan het Pijlkruidveld in Leidschenveen.

22 november 2002

last update: 22-11-2002 17:01:58 ;pag.: 16945; auteur: 112;cat.: