Gemeente Ede

Grondprijzen 2003 niet verhoogd

Het college van b&w stelt de raad voor om de grondprijzen voor te verkopen bouwrijpe grond niet te verhogen. Gezien de ontwikkelingen in de markt worden voor 2003 de prijzen en de berekeningssystematiek van 2002 gehandhaafd In de Grondnota 2002 worden de consequenties voor de financiele positie van het Grondbedrijf aangegeven.

Jaarlijks worden de voor het komende jaar te hanteren grondprijzen vastgesteld door de gemeenteraad. Deze zijn van belang voor het bepalen van de resultaten van de grondexploitaties en voor de onderhandelingen met gegadigden over de verkoop van bouwterreinen. Hiermee worden in een vroeg stadium de financiële uitgangspunten vastgelegd.

Het afgelopen jaar is gekenmerkt door een stagnatie van de prijsontwikkeling. Daarom wil het college voor 2003 de prijzen niet verhogen. Hierdoor wordt de in de grondnota 2001 opgenomen prijsstijging van 3,5% niet geheel gehaald. De consequenties hiervan voor de financiële positie van het Grondbedrijf zullen bij de Grondnota 2002 worden aangegeven.