Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

22 november 2002

Team Altena
Bedrijfsinbraak
NIEUWENDIJK: In een bedrijf gelegen aan de Prinses Julianaweg is in de nacht van 21 op 22 november ingebroken. Van het bedrijf werd een raam geforceerd om binnen te komen. Er is nog niet bekend wat er wordt vermist.

Jongentje valt van zolder HANK: Een 9 jarig jongetje is tijdens het spelen van de zolder van een in aanbouw zijnde woning gevallen. E.e.a. gebeurde voor de ogen van zijn 12 jarig broertje. Het jongentje liep zwaar hoofdletsel op bij zijn val. Hij is ter plaatse behandelt door ambulancepersoneel en personeel van de traumaheli. Na behandeling is hij vervoerd naar het ziekenhuis te Tilburg. Zijn toestand is momenteel ernstig maar stabiel.

Bedrijfsinbraak
ANDEL: In een winkel aan de Burg. Van der Schansstraat is in de nacht van 21 op 22 november ingebroken. Uit de winkel verdwenen sigaretten en andere genotsmiddelen. De dader(s) hebben zich toegang weten te verschaffen door een gat te maken in het platdak.

Woninginbraak
UITWIJK: In een woning gelegen aan de Uitwijks Dijkje is in de nacht van 21 op 22 november ingebroken. Nadat men een keukenraam had geforceerd kon men de woning betreden. Uit de woning verdwenen kleding en geld.

Diefstal vrachtauto
VEEN: Vanaf het Bagijnhof te Veen is tussen 20 en 22 november een vrachtauto, merk Mercedes, gekentekend BL-21-LX gestolen. De vrachtauto staat reeds landelijk gesignaleerd.

Team Geertruidenberg - Drimmelen Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Bij een gehouden snelheidscontrole te Made, Terheijden en Lage Zwaluwe zijn 994 voertuigen gecontroleerd. Tweehonderdennegen bestuurders reden te hard en krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km/u daar waar 50 km/u is toegestaan.

Insluiping
RAAMSDONKSVEER: Bij een insluiping in een bedrijf gevestigd aan de Kartuizerstraat zijn twee portemonnees met inhoud gestolen.

Eenzijdig ongeval met drankgebruik TERHEIJDEN: Bij een eenzijdig ongeval op de A59 nabij de afslag Terheijden bleek de 33 jarige bestuurster van een personenauto uit Den Bosch te veel te hebben gedronken. Zij blies 1.3 mg/ml. Buiten het feit dat haar auto door het ongeval zwaar beschadigd is werd haar een rijverbod van 6 uur opgelegd en kreeg een dagvaarding uitgereikt. Zij zal zch bij de rechter moeten verantwoorden.

Team Oosterhout
Diefstal uit vitrine
OOSTERHOUT: Op donderdagmiddag 21 november is een 31 jarige man uit Breda aangehouden voor winkeldiefstal. De man had vanuit een vitrine van een juwelier aan de Kerkstraat een hoeveelheid sieraden gestolen. Mede door aanwijzingen van diverse burgers gelukte het de politie de man aan te houden. Ook zijn de sieraden gevonden die de man gestolen had. Tijdens de diefstal zou de man in gezelschap zijn geweest van een onbekende vrouw. Naar haar wordt door de politie onderzoek ingesteld. De man is ingesloten te Breda en wordt vandaag verder worden verhoord.

Auto-inbraak
OOSTERHOUT: In een personenauto, welke geparkeerd stond aan de Slotlaan, is op vrijdagmorgen 22 november ingebroken. Uit de auto werd de geluidsapparatuur gestolen.

Team Gilze en Rijen
Snelheidscontrole Rijen
Donderdag zijn er in Rijen aan de Julianastraat en de Mary Zeldenrustlaan snelheidscontroles gehouden. Dit resulteerde in 15 processen-verbaal voor te hoge snelheid en 1 voor het niet hands-free bellen met een mobiele telefoon in een auto

Insluiping bij bejaarde vrouw RIJEN: Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur ontdekte een bejaarde vrouw wonende aan de Regentenstraat dat haar slaapkamer deur open stond. Toen zij polshoogte nam stond zij oog in oog met een insluiper. De dader gaf de bewoonster een duw en verdween vervolgens door het openstaande raam, welke hij even tevoren had opengebroken. De buit bestaat uit enkele juwelen.

Team Dongen
Inbraak in woning Dongen DONGEN: Vanmorgen vroeg om 05.00 uur hoorden de bewoners van een woning aan de Kievitstraat te gestommel beneden. Toen zij op onderzoek uitgingen zagen zij, dat o.a. de nieuwe televisie verdwenen was. Op dat moment ontglipt een van de daders achter het gordijn en verdwijnt via de voordeur naar een schuin tegenover de woning gelegen parkeerplaats. Daar stapt hij in een gereedstaande auto, die inmiddels door een tweede persoon was gestart. Met de auto vluchtte het tweetal in de richting van de Wildzangweg. Uit de woning is o.a. een computer, geld, betaalpas en een televisietoestel weggenomen. De dader is vermoedelijk via de voordeur binnengekomen.

Team Loon op Zand
Inbraak woning.
KAATSHEUVEL: In de nacht van 21 op 22 november zijn er bij een tweetal woningen ingebroken. Bij een van de woningen, welke gelegen is aan de Leemkuilen, heeft de dief de achterdeur geforceerd en een geldbedrag uit de woning weggenomen. De andere woning is gelegen aan de Nieuwenakker en daar heeft de dief een bovenlicht van het woonkamerraam verbroken. Hier is een geldbedrag en een handtas weggenomen waar o.a. ook een mobiele telefoon in zat.

Team Waalwijk
Geen bijzonderheden

Bron: Henk Ketelaar