Politie Midden- en West Brabant

Jongetje van 13 jaar dodelijk verongelukt

Op weg van school naar huis na verkeersongeval overleden.

Vanmiddag omstreeks 15.50 uur reed een 13 jarig jongetje uit Raamsdonksveer van school naar huis over de Beellaertweg (een polderweg) richting de Oosterhoutseweg te Raamsdonksveer gemeente Geertruidenberg. De Oosterhoutseweg moest hij oversteken om zijn weg naar huis richting Raamsdonksveer te kunnen vervolgen.

Op moment van oversteken kwam uit de richting Oosterhout een personenauto bestuurd door een 30 jarige man uit Oosterhout. Die probeerde het overstekende jongetje nog te ontwijken. Desalnietemin schepte hij met zijn voertuig de jeugdige fietser. De klap was zo hard dat het jongetje op slag overleed. De auto belandde via het talud in een rechts van de Oosterhoutseweg gelegen sloot.

Drie jeugdige fietsers hebben het ongeval zien gebeuren. Zij zijn direct opgevangen. Eerst door een agente van politie daarna door een medewerker van het buro slachtofferhulp.

Medewerkers van de unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) onderzoeken de precieze oorzaak van het ongeval. De bestuurder had op het moment van de aanrijding zijn 5-jarig dochtertje als passagiere in de auto. Hij liep een inwendige wond op. Zijn dochtertje kwam met de schrik vrij. De weg was gedurende twee uur voor het verkeer afgesloten.

Gezien de aard van het ongeval en het feit dat de bestuurder van de personenauto drank op had is hij aangehouden en in verzekering gesteld.

Bron: Henk Ketelaar