Energis




enertel secretaresse in finale secretaresse van het jaar 2002

Rotterdam, 5 november 2002 - Vandaag vond in Amsterdam de halve finale plaats van de verkiezing Secretaresse van het Jaar, een initiatief van Manpower Uitzendorganisatie. Na de besloten jurygesprekken maakte de jury de namen bekend van de vijf kandidaten die doorgaan naar de finale. Tot de finalisten behoort ook Ellen Harent-Janssen, de personal assistant van Enertel CEO Cees Meeuwis. De finale vindt plaats op 22 november a.s. op Universiteit Nyenrode te Breukelen.

Ook dit jaar had de jury geen eenvoudige taak om uit de honderden inzendingen de besten te selecteren. Op basis van de binnengekomen nominatie- en deelnameformulieren koos de jury tien halve finalisten. Zijn hadden een persoonlijk gesprek met de jury die na afloop de vijf finalisten selecteerde.

Thema verkiezing 2002: Leiderschap in tijden van economische teruggang

Het Nederlandse bedrijfsleven zag zich het afgelopen jaar geconfronteerd met serieuze tegenslag. Business plannen moesten worden aangepast en managers probeerden creatieve oplossingen te vinden om de omzet enigszins op peil te houden. Voor veel bedrijven waren bezuinigingen onvermijdelijk hetgeen in sommige gevallen zelfs geleid heeft tot gewongen ontslagen. Universiteit Nyenrode onderzoekt welke eigenschappen een manager/leider nodig heeft om te overleven in een tijd waarin het economisch niet voor de wind gaat. De resultaten van het onderzoek zullen op de dag van de finale gepresenteerd worden. De verkiezing zal in het teken staan van de rol en de toegevoegde waarde van de secretaresse binnen deze management problematiek.

Wie wordt de Secretaresse van het Jaar 2002?
De vijd secretaressen worden op de finaledag geĂŻntroduceerd door een korte portretfilm. Daarna zullen zij zich presenteren door middel van een korte voordracht en beantwoorden zij vragen van de jury. De manager wordt ook op het podium gevraagd zodat de jury en het publiek vragen kunnen stellen over hun functioneren als team. Na de laatste juryronde kan het publiek zijn stem uitbrengen. Deze wordt meegenomen in de uiteindelijke keuze van de jury. Rond 16.30 uur maakt de juryvoorzitter, Lodewijk de Waal (FNV), de Secretaresse van het Jaar 2002 bekend. Zij ontvangt uit handen van Peter van Kleij, algemeen directeur Manpower Uitzendorganisatie, de door Frank Rosen ontworpen trofee. Bovendien krijgt de winnaar een achtdaagse reis naar Amerika aangeboden, inclusief een ontvangst en werkbezoek aan het hoofdkantoor van Manpower in Milwaukee.

Ambassadeur van het vak
De winnaar is een jaar lang ambassadeur van het vak secretaresse en zal presentaties geven bij bedrijven, opleidingen en congressen.