Gemeente Woudenberg


Commissie Burger en Bestuur spreekt over SGP Vallei

Woudenberg, 22 november 2002 Op woensdag 27 november 2002 spreekt de Commissie Burger en Bestuur over het Strategisch Gebiedsperspectief Vallei. Aan de orde is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders om in te stemmen met het ontwikkelde convenant. Het hoofddoel is te streven naar samendoen wat samen kan en lokaal te doen wat lokaal moet. Het college vraagt de raad in te stemmen met een niet-vrijblijvende vorm van samenwerking tussen de gemeenten Leusden, Woudenberg, Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld en Nijkerk, daarbij gesteund door de provincies Utrecht en Gelderland.

De afspraken in het convenant hebben betrekking op vier beleidsterreinen, te weten ruimtelijke ontwikkeling en wonen, verkeer en vervoer, waterbeheer, zorg en ruimtelijk beheer. Omdat in de komende tijd vooral wordt gewerkt aan de uitvoering van deze beleidsterreinen, zijn vier werkgroepen in het leven geroepen:


1.
Ruimtelijke ordening


2.
Verkeer en vervoer


3.
Handhaving


4.
Sociale zaken

Mogelijk worden deze werkgroepen in de komende tijd uitgebreid.

Samenwerking in Gewest Eemland

De gemeente Woudenberg richt zich niet alléén op het SGP Vallei. De voorgenomen samenwerking beëindigt niet direct de samenwerkingsrelatie en de bestuurlijke banden met het Gewest Eemland. Het college vindt, dat als de samenwerking in SGP Vallei-verband consequenties heeft voor de bestaande samenwerkingsrelatie, dit meegewogen moet worden in de afweging die dan wordt gemaakt.

Voordat de Commissie Burger en Bestuur over het convenant spreekt, zal wethouder B.J. van Vreeswijk van de gemeente Scherpenzeel een toelichting geven op de stand van zaken.