VAN DER STAPPEN

Van der Stappen introduceert nieuw model kinderkistje.

Drie jaar geleden introduceerde Van der Stappen Uitvaartverzorging de 'tastbare herinnering', de mogelijkheid om een afdruk van de hand(en) cq gelaat van een overledene te maken volgens een geheel eigen procédé. Deze noviteit op uitvaartgebied kreeg een storm aan media-aandacht, zelfs CNN schonk hier aandacht aan. In 2000 ontving het idee zelfs in Brussel de Funeral Award.

Geïnspireerd door de vele gesprekken met nabestaanden die dergelijke afdrukken hebben laten maken, en met name ouders die een baby'tje hadden verloren, heeft Van der Stappen inmiddels een aantal nieuwe producten bedacht en ontwikkeld. Twee jaar geleden heeft zij het digitale gedachteniskaartje geïntroduceerd. Recent zijn er kinderurntjes en mandjes ontworpen. De kracht van de producten zit hem in de symbolische waarde voor de ouders van een overleden kind.

Dat het omhulsel bij een begrafenis cq crematie niet altijd meer een hard kistje of rieten mandje hoeft te zijn bewijst het nieuw ontwikkelde idee wat a.s. zondag 24 november voor het eerst aan het publiek zal worden getoond. Het betreft een liggend (boom)blad met daarop, als 'deksel' een lieveheersbeestje. De binnenkant is bekleed met een zacht matrasje en dekbedje waarin het kindje kan worden toegestopt. De rug van het lieveheersbeestje is van binnen voorzien van een sterrenhemel. Ook hier is de symboliek van grote betekenis, het ' gevallen' blad van een boom, de rug van het lieveheersbeestje symboliseert de buik van de zwangere moeder.

Het lieveheersbeestje-kistje is voor het eerst te zien, samen met een aantal bijzondere noviteiten, op de Uitvaart Informatiedag die Van der Stappen Uitvaartverzorging organiseert op zondag 24 november a.s. van 11.00 tot 17.00 uur in het NH Geldrop Hotel, Bogardeind 219 te Geldrop.

Van der Stappen ontving onlangs een opdracht voor een kist in de vorm van een Landrover. Omdat de opdrachtgever nog niet is overleden zal deze kist a.s. zondag op de informatiedag te zien zijn.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 040-2861383 of kijken op www.vdstappen.nl.

Hans Raaijmakers
Van der Stappen Uitvaartverzorging

22 nov 02 09:01