Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.45 uur

Dronkenschap en belediging

BUNNIK- In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 november heeft de politie een omstreeks 05.10 uur een 35-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens dronkenschap en belediging van agenten.

De politie zag die avond dat een 35-jarige man zich hinderlijk opstelde in het verkeer en probeerde het portier van een auto open te trekken. De man werd door de agenten tegengehouden en op zijn gedrag aangesproken. Hij had duidelijk teveel gedronken, aangezien de man niet vast op zijn benen stond en sterk naar alcohol rook. Nadat de man de agenten diverse bedreigde en uitschold, is de man meegenomen naar het bureau. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Snelheidscontrole

GROENEKAN- Op donderdagmiddag tussen 13.20 en 16.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Weteringseweg. Bij deze controle zijn in totaal 2782 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hebben 33 bestuurders een bekeuring gekregen voor het overtreden van de maximum snelheid, van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 121 km/u.

Ongeval letsel

ZEIST- Op donderdagmiddag omstreeks 13.35 uur heeft er een ongeval letsel plaatsgevonden op de Driebergseweg.

Een 84-jarige automobilist uit Zeist reed over de Driebergseweg, komende uit de richting 2de Dorpsstraat. De man sloeg op de kruising rechtsaf en verleende hierbij geen voorrang aan een 17-jarige jongen uit Driebergen, die op zijn bromfiets over het fietspad van de Driebergseweg reed. Hierdoor vloog de jongen van zijn bromfiets en kwam in de berm terecht. Zijn bromfiets werd enkele meters meegesleurd door de auto van de man. De jongen liep hierbij kneuzingen op aan zijn linkerbeen en knie. Ambulance personeel heeft de jongen ter plaatse onderzocht, waarna de jongen gewoon naar huis toe kon.

Ongeval letsel

DEN-DOLDER- Op donderdagmiddag omstreeks 12.50 uur kreeg de politie een melding over een ongeval met letsel.

Ter plaatse bleek dat een 38-jarige man uit Baarn over de Dolderseweg had gereden, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting Zeist. Door een nog onbekende oorzaak is het voertuig met het rechtervoorwiel in de berm gekomen, waardoor de auto twee keer is rondgedraaid. De auto kwam tot stilstand tegen de vangrail. De man droeg geen gordel, ten tijde van het ongeval. De man had pijn aan rug en nek en is voor controle overgebracht naar het UMC.