Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 22 november 23.00 uur
Datum Nummer persbericht
21 november 2002 c053


Frans Cuijpers krijgt gemeentelijke onderscheiding

Sinds 1984 is F.G.H.M. (Frans) Cuijpers (50)intensief betrokken bij de Music Meeting Nijmegen. Ter gelegenheid van zijn afscheid, afgelopen september, ontvangt hij op 22 november de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld.

Frans Cuijpers was in 1984 één van de oprichters van Music Meeting Nijmegen. Sindsdien heeft hij voor Music Meeting Nijmegen gewerkt zowel op vrijwillige basis als in vaste dienst.
Wereldmuziek staat centraal op de Music Meeting. Dit driedaagse festival heeft in meer dan tien jaar een reputatie opgebouwd als podium voor een bijzonder en kwalitatief hoogstaand muziekaanbod, afkomstig uit de gehele wereld. Drie dagen lang vormen de Stadsschouwburg, Concertgebouw De Vereeniging en enkele andere locaties het toneel van een bonte en bruisende verzameling bands, dj's, solisten, ensembles en orkesten. Mede dankzij de inspanningen van Frans Cuijpers is de Music Meeting Nijmegen uitgegroeid tot een internationaal bekend festival.
Gedurende 17 jaar is Cuijpers het aanspreekpunt van de Music Meeting geweest. Hij coördineerde de publiciteitscampagnes waardoor Nijmegen prominenter op de culturele kaart werd gezet. Ook na afloop van het jaarlijkse festival zette hij zich in voor de Music Meeting. Hij bleef het bureau organisatorisch bemannen waardoor het kon uitgroeien tot een professionele organisatie.

De gemeentelijke onderscheiding wordt vrijdag 22 november om 23.00 uur uitgereikt door wethouder van Cultuur Ton Hirdes tijdens een afscheidsfeestje op de Lombokstraat 20 in Nijmegen. Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.