Ingezonden persbericht

Triple Deal Escrow Services breidt haar Europese handelslanden uit

Maarn, 22 november 2002 - Vanaf vandaag is het voor gebruikers van de Triple Deal Escrow Services mogelijk om tussen nog meer landen dan voorheen transacties af te sluiten. Naast Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, die reeds lange tijd deel uit maken van het landenpakket, is het nu ook mogelijk om 'escrow transacties' af te sluiten tussen en in Italië, Spanje, Denemarken en de UK. Ook bestaat er al geruime tijd een sterke vraag naar bemiddeling bij transacties tussen Europa en de VS. Op zeer korte termijn zal Triple Deal daarom ook de VS toevoegen.

De 'escrow service' van Triple Deal is een veilig en eenvoudig instrument voor het afsluiten van transacties via internet. Dit kan gebeuren via de website van Triple Deal of via een van de websites van haar business partners. Triple Deal treedt op als derde partij in de overeenkomst tussen particulieren die handelen op, bijvoorbeeld, internetveilingen. De dienstverlening wordt inmiddels aangeboden op de websites van eBay, Qoop.nl, 2dehands.nl, Marktplaats.nl en Ricardo/QXL.

Op internet is het vertrouwde 'gelijk oversteken' niet mogelijk. Je ontmoet elkaar immers niet in levenden lijve. Als twee partijen elkaar op internet gevonden hebben voor de koop en verkoop van een bepaald product, ontstaat een dilemma: moet de verkoper de goederen eerst opsturen, of moet de koper eerst betalen. Met inschakeling van Triple Deal zijn particulieren ervan verzekerd dat de transactie goed wordt afgesloten. Triple Deal biedt zowel garanties voor de koper als voor de verkoper. Zodra een koopovereenkomst gesloten is, stelt de koper zijn betaling in bewaring bij Triple Deal. Vervolgens kan de verkoper de goederen versturen met de zekerheid van betaling. Zodra de koper de goederen heeft ontvangen en geïnspecteerd, betaalt Triple Deal de verkoper. De verkoper heeft zodoende de garantie dat de verstuurde spullen daadwerkelijk worden betaald. Tegelijkertijd heeft de koper de zekerheid dat zijn betaling wordt veiliggesteld totdat de goederen in zijn bezit zijn.
Dit concept heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen.

Over Triple Deal B.V.
Triple Deal B.V. is een Nederlandse toonaangevende leverancier van betaal- en escrow diensten voor de on- en off-linemarkt. Tot de klantenkring van Triple Deal behoren onder andere Autobytel, Autotrack.nl, Kronan, Marktplaats.nl, Beat-it en eBay. Triple Deal is onderdeel van de Ewycksgroep (www.ewycksgroep.nl) met als participanten; ABN AMRO Participaties en InterNLnet. Meer informatie over de diensten van Triple Deal is te vinden op www.tripledeal.com.



Ingezonden persbericht