Ingezonden persbericht

Sander de Kramer besteedt 80 uur per week aan daklozen

Etappe 12 KRO De Wandeling op Marskramerpad

HILVERSUM, 20021119 -- "Ik ben een echte maniak, ik stop er heel mijn ziel en zaligheid in." Sander de Kramer (29) is hoofdredacteur van het Rotterdamse straatmagazine en dag en nacht bezig met het welzijn van de dak- en thuislozen in zijn stad. "Ik ben er langzamerhand achter gekomen dat het in het leven echt niet om geld draait. Het is tien keer belangrijker om iets voor anderen te doen."

Tijdens de twaalfde etappe van KRO De Wandeling geeft Sander de Kramer in gesprek met presentatrice Lucette Verboven aan dat de wereld van de dak- en thuislozen hem altijd al heeft bezig gehouden. "Ik dacht: hoe kan dit in Nederland. Als ik op straat werd aangesproken door een dakloze kon dat dagenlang door mijn hoofd spoken." Nu besteedt Sander zo'n 80 uur per week aan zijn werk met en voor de daklozen. "En dat is niet alleen energie die in de straatkrant gaat zitten. Ik praat veel met ze in ons daklozencafé en ik denk na over nieuwe projecten, want mensen worden langzamerhand een beetje straatkrant-moe." Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot Rotterdammer van het Jaar, vanwege zijn niet aflatende inzet voor de plaatselijke dak- en thuislozen. "Ik wil mensen helpen, daklozen een gezicht geven. Hiermee hoop ik dat ik de samenleving wakker kan schudden, vooral ook de mensen in de politiek."

KRO De Wandeling volgt over 195 kilometer het Marskramerpad van Amersfoort naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen die hun hart volgen.

KRO De Wandeling, vrijdag 22 november 16.30 uur (HH. op zondag 24 november 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Avontuurlijk en spiritueel wandelprogramma.



Ingezonden persbericht