Leefbaar Nederland

Uit:
De Leefbaar Koerier - jaargang 3 - week 47 - nummer 1

Reactie bestuur - e-LN 22 november 2002

Beste mensen,

Wellicht hebben jullie al kennis genomen van de radio- en krantenberichten inzake Leefbaar Nederland en Emile Ratelband als mogelijke nieuwe lijsttrekker. Deze berichten zijn correct. Gisteravond heeft het bestuur -na een gesprek met Emile Ratelband- unaniem besloten hem, indien e.e.a. bij de districtsvoorzitters positief zou vallen, voor te stellen aan de leden op een extra congres.

Ik hecht er aan om vast te stellen dat ik in deze geen stap heb gezet zonder dat Fred daarvan op de hoogte was en daarmee heeft ingestemd. Ik kan dat ook aan de hand van mails bewijzen. Ik kreeg gistermiddag van hem te horen dat hij het met de persoon Ratelband niet eens was. Toen was het gesprek met het bestuur en de distriktsvoorzitters reeds gepland. Ik hecht er ook aan om vast te stellen dat het persbericht dat aanleiding is tot alle commotie niet door het bestuur is verstuurd.

Onze procedure was om vanmorgen een gesprek te hebben met de fractie en de heer Ratelband. En om zaterdagmiddag met de districtsvoorzitters hetzelfde te doen als wijzelf hebben gedaan, te weten de heer Ratelband volledig doorzagen en hen hun eigen conclusies te laten trekken. Die bijeenkomst gaat overigens gewoon door.

Over de persoon Emile Ratelband het volgende. Er is een persoon die op ongebruikelijke wijze seminars geeft. Er is ook een ander mens. Die mens is zeer betrokken bij de maatschappelijke ontwikkelingen, weet daar ook het nodige van en wil graag samen met ons de kar van de maatschappelijke vernieuwing trekken. Het is die mens die ik u graag zonder toestanden had willen laten zien.

Een laatste opmerking tussen het mediageweld door. We staan in de peilingen tussen de 0 en 1 zetel en hebben geen geld voor een ordentelijke campagne. Wat we wel hebben zijn ideeën en bevlogen mensen. Waar het om gaat is dat we met onze ideeën onze kiezers kunnen bereiken. Dat lukt niet goed, vandaar dat Fred en ik het er over eens waren dat we wat moesten doen. Wij denken met Emile Ratelband een kandidaat te hebben die en onze ideeën deelt en wel in staat is om de kiezers te bereiken en daardoor Leefbaar Nederland op de politieke kaart te zetten en een substantieel aantal 2e Kamerzetels te veroveren.

Het gaat wat mij betreft niet over de poppetjes, maar over ideeën en betrokken mensen die iets willen. Jullie dus. Ik hoop dat jullie in de komende periode het hoofd koel houden en gaan voor de ideeën van Leefbaar Nederland en het realiseren daarvan.

Met vriendelijke groeten,

Jan Jetten

Voorzitter Leefbaar Nederland