Gemeente Breda

Persberichten

22-11-2002

Nieuwe voorzitter Lokaal Milieuplatform treedt aan

Vrijdag 22 november draagt Jo Box de voorzittershamer van het Lokaal Milieuplatform over aan Dick Westendorp. Jo Box neemt na een periode van zes jaar afscheid van het platform nu zijn tweede, en conform de statuten laatste, termijn van drie jaar als voorzitter is afgelopen. Dick Westendorp, met name bekend van zijn werk voor de Consumentenbond, is benoemd voor de komende periode van drie jaar.

Het Lokaal Milieuplatform is een onafhankelijk orgaan met als doel: het bevorderen van een leefbaar en duurzaam Breda. De samenstelling bestaat uit vertegenwoordigers van diverse organisaties die in Breda actief zijn. De leden nemen op persoonlijke titel plaats in het platform.
Het platform geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over milieubeleid. Ook de deelnemende organisaties kunnen het platform om advies vragen.

De gemeente Breda prijst zich gelukkig met het Lokaal Milieuplatform dat al zes jaar bestaat. In deze jaren heeft zij een structurele bijdrage geleverd aan het tot stand brengen en uitvoeren van het Bredase milieubeleid. Mede dankzij de inzet van het platform heeft de gemeente Breda de afgelopen drie jaar de duurzaamheidsspiegel gewonnen.

De Gemeente Breda wil Jo Box hartelijk danken voor zijn inzet die het mogelijk maakte dat het platform de afgelopen zes jaar zo goed heeft gefunctioneerd. Tevens spreekt de gemeente de wens en nadrukkelijk de verwachting uit dat het platform ook in de toekomst onder het voorzitterschap van Dick Westendorp een belangrijke steun in de rug van het gemeentelijk milieubeleid zal zijn.

Breda, 22 november 2002

Noot aan de redactie: met vragen kunt u terecht bij Frans Wessels, secretaris voor het Lokaal Milieuplatform, medewerker dienst RME, telefoon 076- 529 45 26.

terug