Gemeente Maassluis

22-11-2002

Plannen Koningshof ter inzage

In de afgelopen jaren is de renovatie van het ontmoetingscentrum Koningshof regelmatig in het nieuws geweest. Na het realiseren van een nieuwe bibliotheek wordt het tijd om verder te kijken naar het ontmoetingscentrum. De plannen zijn inmiddels in een zodanig stadium dat de gemeenteraad de komende weken een besluit kan nemen over het beschikbaar te stellen bedrag voor de renovatie/nieuwbouw van Koningshof. De huidige opzet van Koningshof blijft in grote lijnen onveranderd; het blijft een sociaal cultureel ontmoetingscentrum.

Bij renovatie blijven de grote en de kleine zaal van Koningshof staan, deze beide delen worden verbonden door een Atrium. De muziekschool krijgt een eigen ruimte. Ook de kerkgenootschappen krijgen op afgesproken tijdstippen ruimten voor hun kerkdiensten.

Om de renovatie/nieuwbouw mogelijk te maken is gezocht naar kostendragers. Er zullen rondom de grote zaal 12 parkwoningen gebouwd worden. Onder deze woningen zullen half verdiepte parkeerplaatsen komen.
De renovatieplannen blijven binnen het bestemmingsvlak en de toegestane hoogte past binnen het bestemmingsplan. Met andere woorden er wordt niet gebouwd in het achterliggende Lepelaarplantsoen

Het besluit tot renovatie/nieuwbouw zal worden besproken in de commissie welzijn op woensdag 27 november a.s. en in de commissie financiën op donderdag 28 november a.s. Beide vergaderingen beginnen om 20.00 uur. De gemeenteraad zal, naar verwachting, op dinsdag 10 december 2002 de uiteindelijke beslissing nemen.

De verwachting is dat eerst in het najaar van 2003 met de bouw/renovatie begonnen kan worden. De bouw neemt ongeveer 18 maanden in beslag.

De bewoners in de directe omgeving van Koningshof zijn via een bewonersbrief op de hoogte gebracht van de behandeling van de plannen in de commissies en raadsvergadering. De stukken liggen voor overige belangstellenden ter inzage in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis van maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Te downloaden:
tekeningenkoningshof.pdf