Gemeente Borsele

Eindelijk borden naar Borssele

Heinkenszand, 22 november 2002

De afgelopen jaren is het dorp Borssele voor automobilisten steeds moeilijker te vinden geweest. Vanwege de aanleg van de Westerscheldetunnel is het wegennetwerk enorm veranderd. Tijdens alle werkzaamheden werden steeds andere wegen afgesloten. Wie in het gebied niet bekend was, kon op weg naar Borssele hopeloos verdwalen.

De dorpsraad van Borssele heeft hierover regelmatig geklaagd bij de gemeente, maar die kon er weinig aan doen. De gemeente is namelijk alleen beheerder van de wegen bínnen de bebouwde kom. De wegen daarbuiten zijn van het waterschap, de provincie of het rijk. Voeg aan dit rijtje ook nog eens de eigenaar van de wegwijzers, de ANWB, toe en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Tijdens het werkbezoek aan Borssele heeft wethouder mevrouw mr. M.M.D. Vermue-Vermue in overleg met de dorpsraad afgesproken de rol van bemiddelaar op zich te nemen. En met succes. Er zijn gesprekken gevoerd met alle partijen. De heer Walhout van de dorpsraad van Borssele is met hen in contact gebracht en het resultaat is er naar. Voor de opening van de Westerscheldetunnel worden aan twee wegwijzerpalen borden richting Borssele toegevoegd. Het dorp stond natuurlijk al op de kaart, maar straks is het ook weer te vinden. Persbericht