Leefbaar Nederland


PERSBERICHT

"Leefbaar Nederland Limburg zet vraagtekens bij kandidatuur Ratelband"

HEERLEN, 22 november 2002 - De Limburgse LN-leden werden hedenochtend onaangenaam verrast door de berichten dat het bestuur van Leefbaar Nederland Emile Ratelband voordraagt als kandidaat-lijsttrekker.

Onder de leden van Leefbaar Nederland in Limburg is grote waardering voor het werk dat de twee kamerleden Fred Teeven en Dick Jense verrichten. Op het congres van 27 oktober jl. werd Fred Teeven dan ook met steun van de Limburgse aanwezigen gekozen tot lijsttrekker.

De huidige peilingen stellen natuurlijk ook de leden in Limburg teleur, de ideëen en kandidaten van Leefbaar Nederland verdienen veel beter. Het voorstel van het bestuur om Emile Ratelband te kiezen als lijsttrekker verbaast ons echter zeer, wij kennen Emile Ratelband niet als iemand die erom bekend staat dat hij veel verwantschap heeft met de ideëen die onze partij wil verwezenlijken.

De Limburgse leden van Leefbaar Nederland delen daarom de kritiek op het bestuurvoorstel, zoals die vandaag door de top-3 op de door de leden vastgestelde kandidatenlijst, Fred Teeven, Dick Jense en Haitske van de Linde, verwoord is. De Limburge leden blijven Fred Teeven als lijsttrekker steunen.

Niet het bestuur, maar de leden kiezen binnen Leefbaar Nederland de lijsttrekker. De Limburgse leden zullen van hun stem gebruik maken.


--- einde persbericht ---


---

Heerlen, 22 november 2002

Meer informatie:
Hans van Galen
Voorzitter Leefbaar Nederland district Maastricht
Tel. 06 - 21 51 48 58