Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 24 november 2002

* POLITIE-ACTIE KEILEWEG
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield tussen vrijdagvond acht uur en zaterdagmorgen vier uur, samen met de Vreemdelingendienst, in het kader van overlastbestrijding een actie op de Keileweg. In totaal werden 12 illegaal in Nederland verblijvende vrouwen aangehouden en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Er werden zes processen-verbaal uitgeschreven voor diverse overtredingen. Tevens werd aan vier personen een verblijfsontzegging opgelegd.
Bestrijding van overlast is een prioriteit in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.


* VERDACHTE AANGEHOUDEN; IN WONING TWEE VUURWAPENS AANGETROFFEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield vrijdagavond laat op de Vinkenbaan een 30-jarige man uit Rotterdam aan. De Rotterdammer was op 10 november jl. betrokken geweest bij een aanrijding op de Westblaak, waarbij hij een 26-jarige automobilist uit Rotterdam met een vuurwapen bedreigde. Politiemensen konden de verdachte, na een onderzoek, bij een woning aan de Vinkenbaan aanhouden. De 24-jarige bewoner uit Rotterdam werd ook aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In de woning van de 30-jarige verdachte aan de Dordtselaan werden twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.


* BRAND IN AUTOBUS; RUITEN WONING GESPRONGEN

Politiepersoneel trof zondagmorgen omstreeks kwart voor twee een in brand staande autobus tegen de gevel van een woning in de Marnixstraat aan. De bus, die op een parkeervak stond, was door nog onbekende oorzaak, in brand gevlogen en vervolgens gaan 'rijden' om uiteindelijk tegen een woning tot stilstand te komen. Als gevolg van de hitte van de brand waren de ruiten van de woning gesprongen.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DOEN VALSE MELDINGEN

ROZENBURG - Zondagmorgen omstreeks kwart over vier werd in een woning aan de Promenade een 30-jarige man uit Rozenburg aangehouden voor het doen van diverse valse meldingen. De verdachte had urenlang de centrale van 112 overstelpt met valse meldingen. Naar aanleiding van een onderzoek kon de man later in zijn woning worden aangehouden. Bij de aanhouding verzette de Rozenburger zich dermate dat een politiehond werd ingezet. De man die door de hond in zijn onderbeen werd gebeten, moest in het Ruwaard van Puttenziekenhuis worden behandeld. De mobiele telefoon van de man werd in beslag genomen.


* STRAATROOF; TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Zuid hield zaterdagmiddag omstreeks half vijf op het Rijsoordpad een 38-jarige man en een 44-jarige vrouw, beiden uit Rotterdam, aan. Zij hadden eerder die middag op het Mijnsherenplein een 24-jarige man uit Rozenburg beroofd. Naar aanleiding van het opgegeven signalement van de verdachten, werd een onderzoek in de omgeving ingesteld en kon het tweetal even later aangehouden en overgebracht worden naar het politiebureau.


* MAN ZWAARGEWOND NA VAL MET QUAD
Zaterdagmiddag omstreeks drie uur raakte op het strand van de Maasvlakte een 37-jarige man uit Rozenburg ernstig gewond, nadat hij een val vanaf een quad maakte. Het slachtoffer reed vermoedelijk met een hoge snelheid over een zandheuvel, waardoor hij de macht over het stuur verloor en enkele meters verder in het zand belandde. De man, die geen helm droeg en hoofd- en nekletsel opliep, werd in zorgwekkende toestand door een traumahelikopter vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* AANRIJDING MET LETSEL
ROZENBURG - Zaterdagmiddag omstreeks half vier vond op de Laan van Nieuw Blankenburg een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. Een 88-jarige fietser uit Rozenburg raakte hierbij gewond. De 88-jarige man reed op de Laan van Nieuw Blankenburg, toen hij plotseling linksaf sloeg. Een 30-jarige achterliggende automobilist uit Rozenburg merkte dit te laat op en kon de man niet meer ontwijken. De straat werd in verband met de behandeling van het slachtoffer voor een half uur afgesloten. De man werd door de GGD met hoofd- en beenletsel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis.