Gemeente Hoogeveen


---

18 november 2002

Begin 2003 website www.ouderenwijzer.nl in de lucht

Nieuwe Ouder&Wijzer is uit

Stichting Welzijnswerk (SWW) en de gemeente Hoogeveen presenteren maandag 25 november de nieuwe informatiegids voor ouderen: Ouder&Wijzer. Nieuw is dat deze gids ook een plaats krijgt op een eigen website. Deze site (www.ouderenwijzer.nl) wordt begin 2003 actief. De site moet uitgroeien tot een Drents platform waar per gemeente alle informatie voor ouderen is te vinden. Na Hoogeveen volgen Noordenveld en Midden-Drenthe. Een dergelijke opzet is uniek in Nederland.

Presentatie

De gids voor ouderen zal in een papieren versie blijven bestaan. Wethouder Jan Stoefzand neemt het boekwerkje maandag 25 november om 15.30 uur in ontvangst. Dat gebeurt in het gemeentehuis in Hoogeveen.

Tweede uitgave

De gids voor ouderen is gemaakt door SWW en de gemeente. Het is de tweede uitgave. De eerste kwam uit in 1997. De verwachting is dat het boekje in een behoefte zal voorzien. Er was de afgelopen tijd veel vraag naar een herziene uitgave. De nieuwe gids is geïllustreerd met foto's, heeft een nieuwe indeling en er kan in worden gezocht op trefwoord.

Voor alle 60-plussers

De Ouder&Wijzer valt de komende weken bij alle 60-plussers in de gemeente op de deurmat. Ook is het boekje in te zien op een groot aantal plaatsen, zoals in het voorlichtingscentrum van de gemeente, de SWW, bibliotheken, verzorgingscentra, oudercomplexen en wijk- en buurtcentra.

Ontwerp site

Tegelijkertijd met de overhandiging van het eerste exemplaar van het boekje aan wethouder Stoefzand wordt ook het definitieve ontwerp van de website www.ouderenwijzer.nl gepresenteerd. Directeur Klaas Steenhuis van SWW houdt een inleiding over de komende internet-versie van de Ouder&Wijzer en de plannen om deze te laten uitgroeien tot een landelijk totaal-overzicht van diensten en aanbieders voor ouderen.

Uniek

De site wordt eerst ontwikkeld voor alle welzijnsorganisaties voor ouderen in Drenthe. Totdat de nieuwe site 'de lucht ingaat' - begin 2003 - is de inhoud van de nieuwe gids vanaf maandag 25 november te raadplegen op de websites van de gemeente Hoogeveen.

© Copyright Gemeente Hoogeveen