Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Verkeersovertredingen
ALMERE Bij een snelheidscontrole zaterdagmiddag op de Hollandsedreef werd een 19-jarige Almeerder staande gehouden, omdat hij 25 kilometer per uur te hard reed (na correctie). Na controle bleek de man niet te beschikken over een rijbewijs. Voor deze beide feiten werd hij beboet. Tijdens de controle op snelheid, waarbij ook het gordelgebruik werd gecheckt, werden in totaal tachtig voertuigen gecontroleerd. Er werden dertig bonnen uitgeschreven, het merendeel voor snelheid: zestien. Verder zeven voor het niet dragen van de gordel.

Alcohol
ALMERE Een 27-jarige Almeerder is zondag aan het begin van de avond bekeurd, omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur zat. Hij werd staande gehouden op de Vrijheidsdreef. De ademanalyse wees een promillage uit van 0,9. In de nacht van zondag op maandag is een 37-jarige man uit Uitwellingerga ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol op het moment dat hij op de Muiderzandweg reed. Na een blaastest, werd hij overgebracht naar het bureau. Een ademanalyse wees een promillage uit van 1,3.

Aanrijding
ZEEWOLDE Een 20-jarige Zeewoldenaar is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval aan de Gruttoweg. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met het linkervoorwiel in de berm, verloor de macht over het stuur, waarna de auto uiteindelijk in de sloot belandde. De man kon zelf uit de wagen stappen. De ambulance was ter plaatse, die de Zeewoldenaar behandelde aan neusletsel.

Rijbewijs ingevorderd
SWIFTERBANT Een 29-jarige man uit Biddinghuizen is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn, op het moment dat hij zondagochtend op de Elandweg reed. Een ademanalyse op het bureau wees een promillage uit van 1,8. Daarom werd het rijbewijs van de man ingevorderd.