Gemeente Zevenaar


1/5 Infopagina Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 48 ( 25 november t/m 1 december 2002)

CENTRUMPLAN

Kosten blijven binnen budget
Op dit moment wordt er in Zevenaar veel gesproken over de heroverwegingsoperatie van de gemeente Zevenaar en de voorgestelde bezuinigingen. Veel inwoners van Zevenaar denken dat het Centrumplan de oorzaak is van de moeilijke financiële situatie van de gemeente. Met name de nieuwbouwontwikkelingen in het centrum zouden te veel geld kosten. Dit beeld klopt niet. De nieuwbouwprojecten leveren de gemeente juist geld op. Hierdoor is de bijdrage van de gemeente in het Centrumplan beperkt gebleven.

In 1998 heeft de gemeenteraad van Zevenaar * 1.588.230,00 ( 3.500.000,00) gereserveerd voor het Centrumplan. Later heeft de gemeente daar nog een bijdrage van * 226.890,00 ( 500.000,00) uit het Onderhoudsfonds wegen aan toegevoegd. Het lijkt erop dat de gemeente dit plan binnen de beschikbare financiële ruimte gaat realiseren en wellicht zelfs nog geld overhoudt. Dit terwijl er ook nog allerlei extra zaken uitgevoerd zijn, bijvoorbeeld de herinrichting van de hele Kerkstraat, Nieuwe Doelenstraat en Wittenburgstraat.

Dat de financiële bijdrage van de gemeente in het Centrumplan beperkt is gebleven, heeft voor een belangrijk deel te maken met de opbrengsten van de nieuwbouwprojecten. De gemeente heeft maar liefst * 4,25 miljoen aan inkomsten uit deze projecten ontvangen. Daarnaast heeft de gemeente zich kosten kunnen besparen door werkzaamheden aan marktpartijen uit te besteden. De projectontwikkelaar van de Kop Grietsestraat bijvoorbeeld voert de inrichting van de straten en parkeerterreinen in dit gebied uit. Ook de reconstructie van de Kampsingel neemt deze projectontwikkelaar voor zijn rekening. De ontwikkelaar betaalt deze kosten uit de opbrengsten van zijn project.

Door de opbrengsten van de projecten en toegekende subsidies lukt het om met een beperkte gemeentelijke bijdrage het hele centrum opnieuw in te richten en aan de hedendaagse eisen te laten voldoen. Hierdoor kan het centrum van Zevenaar zijn functie als (koop)centrum van De Liemers de komende jaren weer helemaal waar maken.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat 1 melding als bedoeld in artikel 8.41van de Wet milieubeheer is ingekomen.
Het betreft een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer van Intertoys voor de verkoop van speelgoed en multimedia, gevestigd Muldershof 44, 6901 GZ Zevenaar.

Terinzagelegging
De melding wordt op 27 november 2002 ter inzage gelegd bij de centrale balie van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De melding kan daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw mr. T. Wassink, doorkiesnummer 595 229, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BABBERICH ten behoeve van nieuwbouwproject op de voormalige locatie Display aan de Dorpstraat in Babberich

Burgemeester en wethouders zijn voornemens Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland te verzoeken om afgifte van een verklaring van geen bezwaar als bedoeld in artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Deze verklaring wordt gevraagd teneinde vrijstelling te kunnen verlenen van het vigerende bestemmingsplan Babberich ten behoeve van de realisatie van 20 appartementen en 18 eengezinswoningen op de voormalige locatie Display aan de Dorpstraat in Babberich.

Ter inzage
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 28 november 2002gedurende vier weken tijdens openingsuren op het gemeentehuis, bij de balie van de sector Grondgebied, ter inzage. Gedurende deze




2/5 Infopagina Gemeente Zevenaar

termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen dit voornemen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren brengen.

VOORNEMEN VERZOEK TOT VASTSTELLING HOGERE GRENSWAARDE

Burgemeester en wethouders zijn voornemens Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland te verzoeken om op grond van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast te stellen dan de voorkeursgrenswaarde van 50 dB(A).

Deze hogere grenswaarde wordt gevraagd ten behoeve van het verlenen van vrijstelling op basis van artikel 19, eerste lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van het bestemmingsplan Babberich, voor de realisatie van een 20-tal appartementen en 18 eengezinswoningen op de voormalige locatie Display aan de Dorpstraat in Babberich.

Ter inzage
De desbetreffende stukken liggen met ingang van 28 november 2002 gedurende vier weken tijdens ope- ningsuren voor een ieder op het gemeentehuis, bij de balie van de sector Grondgebied, ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder eventuele opmerkingen tegen het bedoelde voornemen schriftelijk kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders.

INHAALPROGRAMMA VACCINATIE MENINGOKOKKEN

Eind november biedt Hulpverlening Gelderland Midden kinderen uit de regio de mogelijkheid om alsnog een vaccinatie tegen Meningokok C te halen Deze inhaalmomenten zijn bedoeld voor degenen die geen gehoor hebben kunnen geven aan de oproep voor de inentingscampagne van juni en oktober van dit jaar.

De inhaalmomenten zijn:

- Woensdag 27 november van 15.00 tot 19.00 uurbij Volksgezondheid/GGd, locatie Ede, Stationsweg 60

- Donderdag 28 november van 15.00 tot 19.00 uur bij Volksgezondheid/GGD, locatie Arnhem, Eusebiusbuitensingel 43.
Beide inhaalmomenten zijn bedoeld voor kinderen van 1 t/m 18 jaar. Kinderen die gebruik willen maken van deze uitnodiging, hoeven zich niet aan te melden. De vaccinatie is gratis en niet verplicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hulpverlening Gelderland Midden, 026-3773344 of kijk op de website: www.HulpverleningGelderlandMidden.nl

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De openbare vergadering van de Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers wordt gehouden op donderdag 12 december 2002 om 09.00 uur (!) in Zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71 te Winterswijk telefoon 0543 - 512 202

Agenda:

1.Voorstel voor invulling van zonering van Achterhoek en Liemers
2.Integrale alternatieven met drie verschillende ambitieniveaus voor Achterhoek en Liemers inclusief voorstel Meest Milieuvriendelijke Alternatief en Voorkeurs Alternatief voor het plangebied.

De vergaderstukken liggen vanaf 2 december 2002 ter inzage op het gemeentehuis, balie Grondgebied. De agenda, het verslag en agendapunten zijn ook vanaf die datum elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/politiek/beleid/landelijk gebied/herinrichting landelijk gebied/achterhoek en liemers




3/5 Infopagina Gemeente Zevenaar

RAADSVERGADERING

De openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar wordt gehouden op WOENSDAG 27 NOVEMBER 2002 om 14.00 uur in het gemeentehuis (raadzaal) Agenda:

- Onderzoek geloofsbrieven, toelating en beëdiging A.G. Uilenhoed
A Vragenuur:

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

3. Lijst van ingekomen stukken

4. Onderwerpen raadsagenda


B Onderwerpen:

1. Notulen van de raadsvergaderingen van 30 oktober 2002 en 6 november 2002
2. Bezwaarschrift van de heer Versluijs

3. Vaststellen Bestuursrapportage II ­ 2002
4. Startnotitie herinrichten en ontwikkeling Stationsomgeving en Zuidspoor (inspraaknota)
5. Rapportage Centrumplan

6. Bezuinigingen 2002 (ter discussie, niet ter besluitvorming) *

* Vanaf 16.00 uur zal dit onderwerp in algemene zin besproken worden. De onderlinge discussie begint om 20.00 uur!

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op MAANDAG 2 DECEMBER 2002 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal) Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissie-agenda

5. Rondvraag


Deel 2

1. Aanpassing verordeningen belastingen en rechten 2003

De openbare vergadering van de raadscommissie WELZIJN wordt gehouden DINSDAG 3 DECEMBER 2002 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal)
Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissie-agenda

5. Rondvraag

Deel 2

1. Vaststellen Welzijnsprogramma 2003

2. Minimabeleid 2003

3. Financiële positie Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Zevenaar
4. Vaststellen Integraal Huisvestingsplan 2003



4/5 Infopagina Gemeente Zevenaar

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 4 DECEMBER 2002 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal) Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissie-agenda

5. Rondvraag


Deel 2

1. Zesde wijziging gemeentelijke Bouwverordening
2. Voorbereidingsbesluit locatie Noordeinde

3. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de ontwikkeling van een bestemmingsplan Noordeinde
3. Vaststellen van het milieu uitvoeringsprogramma 2003

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 46/2002:

- Bettestraatje 7, geheel/gedeeltelijk vernieuwen schuur B
- Stationsplein 9, geheel vernieuwen rijwielstalling
- Altbroek locatie voormalige Mavo, oprichten 15 woningen
Ingekomen bouwmeldingen week 46/2002:

- Noordeinde 71, oprichten serre

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning of bouwtoestemming moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 47/2002:

-Kerkstraat 27, vergroten van de productieruimte
Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:

- Liemerse Muziekschool, vergunning voor het organiseren van een protestactie en het voortbrengen van muziek op het Raadhuisplein op zaterdag 30 november 2002 van 140.00 tot
16.00 uur;

- Dazou evenementenreclame, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in verband met een optreden in theater Bommersheuf in de periode van 25 november t/m 4 december
2002;

- Schutterij EMM, vergunning voor het organiseren van de jaarlijkse afsluiting van het kermisseizoen in het schuttersgebouw aan de Slenterweg 2 op 23 november 2002; tevens is toestemming verleend voor het plaatsen van aankondigingborden in e periode van 11 t/m 23 november 2002;

- Amnesty International, werkgroep Zevenaar, vergunning voor het houden van een fakkelwake bij op het Stationsplein te Zevenaar op dinsdag 10 december 2002 van 16.00 tot 18.00 uur;

Kapverordening:

- Stienstra Woningen b.v., vergunning voor het kappen van 1 esdoorn op het perceel Schepershof
23 te Zevenaar;


Wegenverkeerswet:

- de heer W. Godschalk, ontheffing van artikel 62 van het RVV 1992 voor het plaatsen van een mobiele diepvries nabij het pand Raadhuisplein 6 te Zevenaar in de periode van 11 t/m 15 november 2002;




5/5 Infopagina Gemeente Zevenaar

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.