Politie Hollands Midden



Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 25 november 2002


Poging diefstal uit woningen Lisse
In de nacht van zondag 24 november is geprobeerd in woningen aan de Iepenlaan en de Esdoornlaan in te breken. Bij een woning aan de Iepenlaan wist men wel binnen te komen. Men probeerde de woningen binnen te komen door gaatjes te boren in een raamkozijn. Uit de woning aan de Iepenlaan werden een horloge en geld weggenomen.

Mishandeling Katwijk
Een 17-jarige Katwijker heeft aangifte gedaan van mishandeling op zondag 24 november omstreeks 01.15 uur. De Katwijker zou zonder aanleiding op de Zwaaikom zijn geslagen en geschopt door ongeveer zeven jongens. De Katwijker liep onder andere letsel op aan een knie en een hersenschudding. Na de mishandeling reden de jongens weg op vier scooters.

Politie houdt verdachte geweld aan Noordwijk
De politie hield op zaterdag 23 november rond 00.30 uur in een uitgaansgelegenheid aan de Grent een 19-jarige jongeman uit Rijswijk aan. Hij werd er van verdacht kort daarvoor in de uitgaansgelegenheid om nog onbekende reden een 24-jarige man uit Dordrecht te hebben mishandeld. Deze liep een dik oog, een wondje naast het ooglid, een gezwollen jukbeen op en brak een tand. Hij deed bij de politie aangifte. De politie nam de verdachte van de portiers van de uitgaansgelegenheid over. Deze hadden hem in 1e instantie al aangehouden. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte in de loop van de zaterdag weer op vrije voeten gesteld.

Snelkraak Hillegom
Zondagmorgen 24 november, omstreeks 7.00 uur, is er een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Hoofdstraat. Een personenauto ramde de pui van de winkel. Er zijn cosmeticaspullen meegenomen. Vervolgens is de auto met daarin vermoedelijk meerdere personen weggereden in de richting van de Meerdorpstraat. Omwonenden waarschuwden de politie. Die heeft de omgeving afgezocht, maar de auto werd niet meer aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in.

Brand vernield twee auto's Hillegom
Op zaterdag 23 november rond 23.25 uur werd er brand ontdekt in een geparkeerde auto aan de Mariona. De vlammen hadden ook grip gekregen op een naast de auto geparkeerde auto. Beiden auto's waren van inwoners uit Hillegom. De brandweer bestreed het vuur. Vermoedelijk is de brand in één van de auto's aangestoken. Getuigen spraken van drie personen die zich in de omgeving van de auto kort voor de ontdekking van de brand, verdacht ophielden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Oegstgeest
Op vrijdag 22 november werd er op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Mathenesselaan. Om binnen te komen werd een raam ingeslagen. Uit de woning is een dvd/video-installatie en zijn een aantal dvd's gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Automobilist veroorzaakt aanrijding onder invloed Oegstgeest
Een 44-jarige automobilist uit Oegstgeest was op zaterdag 23 november rond 22.35 uur op de Korenbloemlaan niet in staat om zijn auto langs een geparkeerde auto te sturen. Het aangereden voertuig van een 85-jarige man uit Oegstgeest kwam door de klap tot stilstand tegen een boom. De politie constateerde bij de automobilist drankgebruik. Een ademanalyse aan het bureau lukte niet waarna de politie van de verdachte een bloedproef liet afnemen. Na het opmaken van een proces-verbaal kon de verdachte weer huiswaarts keren.

Poging inbraak met bedreiging Leiden
De politie heeft op zondag 24 november omstreeks 14.00 uur een 39-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak met bedreiging. De Leidenaar zou even daarvoor geprobeerd hebben in te breken in een schuur van een woning aan de Zijlstraat. De verdachte werd betrapt toen twee van de bewoners thuis kwamen en de man in de schuur zagen staan. Eén van de bewoners maakte vervolgens het hek dicht om te voorkomen dat de verdachte wegkwam. De verdachte klom echter over het hek en liep weg. In de steeg sprak de bewoner opnieuw de verdachte aan maar deze dreigde een stuk steen naar de bewoner te gooien. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de verdachte in de omgeving aan. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Bedrijfsinbraak Leiden
In een bedrijf aan de Niels Bohrweg is afgelopen weekend ingebroken. Men kwam het pand binnen door een ruit te vernielen en het raam open te maken. Uit twee ruimten werden onder andere beeldschermen en systeemkasten weggenomen.

Beroofd van tas Leiden
Een 46-jarige vrouw uit Leiden is op zaterdag 23 november omstreeks 23.00 uur beroofd van haar handtas. Op de Ketelmeerlaan probeerde een jongen haar handtas uit haar handen te trekken. De Leidse is hierbij gevallen en werd een stuk meegetrokken door de verdachte. Nadat de Leidse de tas had losgelaten sprong de jongen achter op de scooter van een andere jongen. De jongens reden weg in de richting van de Bosrode. De Leidse liep door de val schaafwonden op aan een knie.

Onder invloed rijden Leiden
De politie hield op vrijdag 22 november rond 23.10 uur op de Oude Herengracht een 37-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten troffen de auto in stilstand midden op de rijbaan aan. Toen de automobilist werd aangesproken constateerden zij alcoholgebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. Aan het bureau onderging de verdacht een ademanalyse. De uitslag daarvan was 900 ug/l. ( de limiet in het verkeer is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs vanh de man in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onder invloed van alcohol aanrijding veroorzaakt Leiden
Een 34-jarige automobilist uit Leiden veroorzaakte op vrijdag 22 november rond 18.20 uur op de kruising Lammenschansweg met de Koninginnelaan een aanrijding. Hij verleende geen voorrang aan een 38-jarige bromfietser uit Leiden. Het bleef bij materiele schade. De politie hield de automobilist aan als verdacht van het rijden onder invloed. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 640 ug/l. (in het verkeer is de limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de automobilist in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Automobilist overlijdt na ongeval Leiden
Een 49-jarige man uit Leiden is op zaterdagmorgen 23 november in het LUMC overleden aan de gevolgen van een ongeval. De man reed op vrijdag 22 november rond 14.55 uur met zijn auto over de Veluwemeerlaan. Op het moment dat hij afsloeg om de Fakkelgras in te rijden, raakte hij door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt. Hij reed het trottoir op, raakte daar een door een voetganger aan de hand meegevoerde fiets, vervolgens schampte hij een container, schoot met zijn auto door en kwam vervolgens met de auto op z'n kop in het water terecht. Diverse omstanders schoten direct te hulp en gingen te water om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk lukte dit met behulp van een duikteam van de brandweer. De man werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het LUMC overgebracht waar hij zaterdag overleed.

Te veel gedronken Leiden
Een 36-jarige automobilist uit Voorschoten reed zondag 24 november met te veel alcohol op over de Parmentierweg. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 615 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Politie houdt verdachte van diefstal aan Leiden
De politie heeft zaterdag 23 november kort na 18.00 uur een 19-jarige man uit Dronten aangehouden op verdenking van diefstal. De politie had een melding gekregen van een conflict waarbij een mes was getrokken. Twee agenten die op dat moment vlakbij op de Steenschuur fietsten, wisten de man, middels aanhoudingstechnieken met behulp van de fiets, aan te houden.
De Drontenaar wordt ervan verdacht samen met twee andere mannen in een winkel aan de Nieuwstraat van een 26-jarige Leidse de tas te hebben gestolen. De Leidse zette de achtervolging in toen ze de diefstal bemerkte. Op de Breestraat zag ze een van de mannen lopen. Ze sprak hem aan waarop de man de Steenschuur oprende. Drie stadsgenoten, twee mannen van 20 en 21 jaar en een vrouw van 23 jaar, stonden haar bij in de achtervolging. Bij de Langebrug verloor ze de man uit het oog, maar zag ze de twee andere mannen. Ze pakte een van hen beet waarop deze een mes tevoorschijn haalde. Hierop liet ze hen gaan. Een van hen stapte op de bus aan de Garenmarkt, de ander ging weg in onbekende richting. Hierop zag de Leidse de eerste verdachte lopen op de Garenmarkt. Die rende vervolgens de kant op van de beide fietsende agenten en werd aangehouden.

Auto in brand Leiden
Op maandag 25 november werd de politie omstreeks 3.45 uur naar een in brand staande auto aan de Storm Buysingstraat in Leiden geroepen. De brandweer kwam snel ter plaatse om het blussen van de eigenaar over te nemen. De politie stelt een onderzoek in naar de onderzaak van de brand.

Brand Leiden
Op maandag 25 november kreeg de politie omstreeks 4.25 uur een melding van een in brand staande aanhangwagen aan de Hoflaan in Leiden. De eigenaar had de brand reeds geblust voor de brandweer kwam. De politie stelt een onderzoek in.

Tevens kreeg de politie een melding van een in brand staande scooter aan de Frederik van Eedenlaan in Leiden. De scooter stond tegen de woning waardoor niet alleen de scooter volledig uitbrandde maar er ook schade is aan de voordeur en voorgevel van de woning. De brandweer heeft de brand geblust.

Straatroof Alphen aan den Rijn
Een 20-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn werd op vrijdag 22 november rond 22.25 uur het slachtoffer van een straatroof. De jongen was op zijn fiets onderweg naar zijn woning toen hij in het Bospark werd belaagd door twee nog onbekende jongens. Zij bedreigden, schopten en sloegen hem en eisten geld van hem. Omdat hij aangaf dit niet bij hem te hebben wilden ze van hem zijn mobiele telefoon. Hij probeerde zijn mobiele telefoon nog in het water te gooien zodat zijn overvallers niets hadden, maar dat mislukte. De twee straatrovers gingen er vervolgens met de mobiele telefoon vandoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto in sloot Hazerswoude-Dorp
Een 21-jarige automobiliste uit Kudelstaart is zondag 24 november rond 4.30 uur op de Gemeneweg in de sloot geraakt. Zij kon zelf uit haar voertuig klimmen. De vrouw raakte om nog onbekende reden in de rechterberm, raakte een lantaarnpaal en reed vervolgens in het water. Zij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het LUMC.

Eenzijdig verkeersongeval Rijnsaterwoude
Een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn is op zondag 24 november even voor 20.30 uur gewond geraakt nadat hij tegen een boom langs de Provincialeweg N207 was gereden. De automobilist reed in de richting van Leimuiden en verloor in de bocht ter hoogte van Rijnsaterwoude de controle over de auto. Het voertuig raakte in de slip en kwam frontaal tot stilstand tegen een boom in de rechter berm. De automobilist werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De rechter rijstrook is tot ongeveer 21.45 afgesloten geweest.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op zondag 24 november omstreeks 19.25 uur een 21-jarige automobilist uit Woubrugge aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden vanuit de richting Prins Bernhardlaan in de richting van de kruising Van Eijckstraat/Willem de Zwijgerlaan/Lijsterlaan. Agenten zagen dat de automobilist via de linkerrijstrook door het 'rode' verkeerslicht rechtdoor reed, twee wachtende auto's inhaalde en wegreed in de richting van de President Kennedylaan. De automobilist werd op de Topaasplantsoen aangehouden. Een blaastest gaf een uitslag aan van 415 ug/l. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van drie uur.

Bedrijfsinbraak Waddinxveen
In een bedrijf aan de Coenecoop is ingebroken tussen zaterdag 23 november 17.45 uur en zondag 24 november 20.30 uur. Men kwam het pand binnen door een ruit in te slaan. Uit het pand werd onder andere een kopieermachine en een fax weggenomen.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op zondag 24 november even voor 15.30 uur raakten twee personenauto's betrokken. Een 50-jarige automobilist uit Rotterdam reed over de Nieuwe Veerstal in de richting van de Sportlaan. Voor hem in dezelfde richting stond ter hoogte van de Westhaven een 31-jarige automobilist uit Waddinxveen stil voor de verkeerslichten. De Rotterdammer kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen en reed tegen de auto van de Waddinxvener aan. De Rotterdammer werd met nekklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De voertuigen liepen veel schade op.

Aanhouding inbraak Gouda
Op maandag 25 november kreeg de politie omstreeks 4.00 uur melding van een inbraakalarm dat afging bij een bedrijf aan de Lekkenburg in Gouda. Aangekomen bij het pand zag de politie vier mannen uit het pand wegrennen. Twee mannen van 19 jaar beiden afkomstig uit Gouda, konden meteen worden aangehouden. De andere twee wisten te ontsnappen. Wat de buit is, is nog onbekend. Een onderzoek wordt ingesteld.

Poging beroving Boskoop
De politie doet onderzoek naar een poging tot beroving van een 33-jarige Alphense. Zij bevond zich zaterdag 23 november rond 19.00 uur bij een pinautomaat aan de Koninginneweg. Drie mannen van wie er één een vuurwapen op haar richtte, zetten haar klem bij de automaat. Toen ze begon te schreeuwen, zijn de mannen ervan door gegaan, twee van hen waarschijnlijk op de fiets richting watertoren. De derde is in onbekende richting vertrokken.

Onder invloed rijden Waddinxveen
De politie hield op vrijdag 22 november rond 22.45 uur op de Kanaaldijk een 45-jarige automobilist uit Waddinxveen aan. Agenten troffen de man aan op het moment dat hij zijn auto probeerde uit een berm van Kanaaldijk te sturen. Dit lukte niet al te best temeer omdat de auto twee banden miste en hij op velgen reed. Agenten constateerden alcoholgebruik en hielden de man aan. Aan het bureau werd van de verdachte een ademanalyse afgenomen. De uitslag was 985 ug/l. (limiet in het verkeer is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Inbraak in woning Stolwijk
In de middag of avond van vrijdag 22 november werd er ingebroken in een woning aan de Azaleastraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon, een digitaal fototoestel, bestek, geld, shag en zijn sigaretten gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Schoonhoven
In de middag of vroege avond van vrijdag 22 november werd er ingebroken in een woning aan de Zernikelaan. Om binnen te komen werd een schuifpui opengebroken. Uit de woning zijn in ieder geval diverse sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Lekkerkerk
In de avond van vrijdag 22 november werd er ingebroken in een woning aan de Gruttolaan. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is ondermeer een spaarvarken, een beker en een glazen vaas gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Ouderkerk aan den IJssel
In de middag of avond van zaterdag 23 november werd er ingebroken in een woning aan de Ijssellaan. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, is geld en een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den Ijssel
In de middag of avond van zaterdag 23 november werd er ingebroken in een woning aan de Korstmos. Oma binnen te komen werd een schuifpui opengebroken. Uit de woning is een computer, een wereldontvanger, een video-camera, een fototoestel en zijn sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326