Gemeente Voorschoten

Persberichten - VROM inspectie bij de Gouden Leeuw Uitgebracht op: maandag 25 november 2002

Medio dit jaar heeft de Vrom-inspectie bij de Van der Valk vestigingen in het gehele land een onderzoek verricht naar de naleving van de bouwregelgeving, de planologische regelgeving en de brandveiligheid. Dit naar aanleiding van het instorten van een parkeerdek in Tiel.

Naar aanleiding van het onderzoek heeft de inspectie de gemeente Voorschoten een concept verzoek tot handhaving gestuurd over een aantal overtredingen. Met betrekking tot de planologische regelgeving had de inspectie geen opmerkingen. Ten aanzien van de milieuregelgeving had de gemeente reeds eerder een handhavingactie ingezet en bevatte de bevindingen van de inspectie geen nieuwe punten. Op met name het gebied van de brandveiligheid en overige bouwregelgeving is naar aanleiding van de opmerkingen van de inspectie in goed overleg tussen de gemeente Voorschoten en van der Valk een plan van aanpak gemaakt.

De heer van der Valk heeft het merendeel van de maatregelen binnen drie weken naar tevredenheid en volgens afspraak verholpen. Het ging om het aantonen dat bepaalde technische installaties voldeden, het laten keuren van apparatuur, het aanbrengen van deurdrangers, het opslaan van corrosieve stoffen in lekbakken en het verwijderen of vastzetten van koolzuurflessen. Enige acties vroegen, vanwege bijvoorbeeld te vragen deskundigenexpertises, meer tijd. Medio juni kon de inspectie worden bericht dat nagenoeg alle gebreken waren hersteld en kon zicht gegeven worden op de oplevering van de laatste maatregelen. Naast actie in dit concrete geval zal er ook meer aandacht worden besteed aan de brandveiligheid in overige bedrijven en instellingen in de gemeente.

Door de inspectie is nu een eindrapport uitgebracht van haar bevindingen in alle onderzochte vestigingen in Nederland. Op het moment van rapporteren waren alle gevraagde maatregelen in Voorschoten reeds door het Van der Valkconcern overeenkomstig gemaakte afspraken uitgevoerd en voldeed het bedrijf op alle betreffende punten weer aan de regelgeving.


- einde bericht -