NU'91

Samenwerking tussen De UNie en NU91

Collectieve belangenbehartiging

Doel van de samenwerking is om docenten verpleegkunde die werken in het MBO-onderwijs en lid zijn van NU91, te vertegenwoordigen aan de onderhandelingstafels. De Unie vertegenwoordigt NU91-leden bij de CAO-onderhandelingen en bij collectieve ledenraadplegingen wanneer het gaat om fusies en reorganisaties. De individuele belangenbehartiging valt onder de verantwoordelijkheid van districts- en juridische medewerkers van NU91.

Service

Docenten verpleegkunde die lid zijn van NU91 hebben recht op alle service die het lidmaatschap biedt. Daarnaast zijn zij als belangstellend lid bij De Unie aangesloten, wat recht geeft op extra service.

De extra service bestaat uit:

· uitnodiging voor ledenraadplegingen betreffende de CAO-BVE;

U krijgt thuisgestuurd:

· nieuwsbrieven met informatie over de CAO-BVE zaken;

· verslagen van IGO-vergaderingen;

· Unie, het tijdschrift voor BVE en voortgezet onderwijs;

· uitnodigingen voor ledenraadpleging bij reorganisaties en fusies.

Themabijeenkomst

Op 11 maart 2003 organiseren NU91 en De Unie voor de drie noordelijke provincies een themabijeenkomst voor alle docenten verpleegkunde in het ROC-onderwijs. Tijdens deze bijeenkomst staat de nieuwe CAO centraal. Daarnaast komt er een inhoudelijk thema aan bod. Bij voldoende belangstelling volgen er ook in andere districten dergelijke bijeenkomsten.

Aanmelden voor de themabijeenkomst kan via Anja Cremers, beleidsmedewerker Beroepsinhoud bij NU91. Anja Cremers is te bereiken op 030-284 04 31 of via e-mail: a.cremers@nu91.nl .

Kijk voor meer informatie over De Unie op www.uniebve-vo.nl. De Unie is per e-mail te bereiken via unieinfo@uniebve-vo.nl