Korps: Limburg-Zuid, plaats: Mastricht 25-11-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.00 uur) Maandag 25 november 2002

Geleen, inbrekers aangehouden.

Maandagmorgen 25 november 2002 heeft omstreeks 05.30 uur een inbraak plaatsgevonden in een kledingwinkel gevestigd aan de Rijksweg Zuid te Geleen. Nadat een getuige het kenteken van de vluchtauto noteerde kon de politie op de Pijperstraat te Geleen twee inzittenden van de betreffende auto aangehouden. Zij hadden de gestolen kleding nog in de auto liggen.
Omstreeks 05.30 uur meldde een buurtbewoner de politie dat er ingebroken werd in een kledingwinkel aan de Rijksweg Zuid te Geleen. De twee inbrekers hadden de ruit in de toegangsdeur ingegooid met een trottoirtegel. Uit de winkel werden meerdere kledingstukken ontvreemd waarvan er enkele tijdens het overhaast inladen in de gereedstaande auto werden verloren. De getuige noteerde het kenteken van de vluchtauto en verstrekte dit aan de politie. De politie postte de omgeving van het woonadres van de kentekenhouder af en werd daarin niet teleurgesteld. Enkele minuten later kwam de betreffende auto aanrijden en nadat deze stilhield werd de auto klemgereden en konden de twee inzittenden, een 33 jarige vrouw uit Geleen en een 29 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie worden aangehouden. In de auto werd de gestolen kleding aangetroffen. Beide verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De gebruikte auto werd in beslag genomen en eveneens naar het politiebureau overgebracht.
De bestuurder van de bij de diefstal gebruikte auto bleek ook nog gedronken te hebben. Hij moest aan ademanalyse ondergaan welke een alcoholpromillage aangaf van 1.4 promille. In zijn kleding trof de politie bij zijn insluiting aan het politiebureau ook nog eens 4 gram speed aan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Geleen, inbraken.
Zondagavond 24 november 2002 vond omstreeks 18.30 uur een inbraak plaats in een supermarkt gevestigd aan het Annapad te Geleen. De toegang werd verkregen na het ingooien van een ruit in de toegangsdeur. Uit de winkel werd een beeldscherm van een computer gestolen waarmee de dief de zaak uitvluchtte. Op de Henri Hermanslaan stapte hij in een klein model auto waarmee zijn kompaan wegreed. Hij is onbekend gebleven.

Na het vernielen van een raam van een bedrijf gevestigd aan de Geleenbekerstraat te Geleen werd omstreeks 20.55 uur een inbraak gepleegd. Computerapparatuur werd uit de kantoorruimte van het bedrijf weggenomen.

In een leegstaande woning aan de Haaskoul te Born vond zondagavond 24 november 2002 tussen 19.20 en 20.20 uur een inbraak plaats. Na het omhoog duwen van een rolluik werd een raam geopend. In de woning werden diverse vernielingen aangericht. Er werd graffiti gespoten en deuren en ruiten werden kapotgeslagen. De politie trof bij een doorzoeking van de woning niemand meer aan.

Born, gestolen betaalpas.
Een onbekend gebleven man heeft zondagavond 24 november 2002 bij een tankstation aan de Sittarderweg te Born een poging gedaan te betalen met een gestolen betaalpas. De man tankte zijn auto vol met benzine en wilde in het tankstation betalen met een gestolen betaalpas. Het personeel dat de onregelmatigheid bemerkte attendeerde de man op het niet functioneren van de betaalpas waarop deze naar zijn auto liep en alsnog terugkwam om het bedrag van 98 euro te voldoen. Daarna vertrok hij de betaalkaart achterlatend. Het kenteken van de auto werd genoteerd en na contact met de politie bleek op de auto een vals kenteken gemonteerd te zijn geweest.
Eerder deze week betaalde vermoedelijk dezelfde man in hetzelfde tankstation met een andere maar ook gestolen betaalkaart. Hij verplaatste zich toen ook met rode stationwagen. De betaalkaart bleek achteraf van diefstal afkomstig te zijn. Toen werd het tankstation benadeeld voor een bedrag van ruim 99 euro. De politie stelt een verder onderzoek in.

Stein, jeugdige steelt lood.
Een 12 jarig jongetje uit Stein is zondagmiddag rond 14.30 uur door de politie bekeurd wegens het stelen van lood vanaf een schoolgebouw aan de Secretaris Bootenplein te Stein.
De jeugdige was samen met vriendjes aan het voetballen en tijdens het spel raakte een bal op het dak. De jeugdige klom op het dak pakte niet alleen de bal maar ook verwijderde hij daar een flap lood van 50 cm. Deze kon hij goed gebruiken om te vissen. De gewaarschuwde politie trof het jongetje nog aan met op zijn fiets de rol lood. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij onder ouderlijk gezag geplaatst. Hij zal een verplichte cursus van het buro Halt moeten gaan volgen.