Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.00 uur) Maandag 25 november 2002

Maastricht, videotheek overvallen.

Zondagavond 24 november 2002 heeft een overval plaatsgevonden in een videotheek gevestigd aan de Sint Pieterstraat te Maastricht. De buit bestond uit enkele honderden euros.
Omstreeks 19.45 uur kwamen een ongeveer 24 jarige man en een ongever 30 jarig vrouw de bedrijfsruimte van de videotheek binnen. Er waren op dat moment geen bezoekers aanwezig alleen een vrouwelijk personeelslid. De binnengekomen man liep meteen achter de toonbank en bedreigde daar het personeelslid met een mes. Zij werd gedwongen de kassa te openen waaruit de overvaller het aanwezige geld, geschat enkele honderden euros, wegnam. Daarna vertrok het tweetal. Een onderzoek in de omgeving door de politie leverde geen resultaat op. Het 35 jarige personeelslid heeft van de overval aangifte gedaan. De politie stelt en verder onderzoek in.

Maastricht, amokmaker aangehouden.
Een 38 jarige inwoner van Maastricht is zondagavond 24 november 2002 op de Kesselskade te Maastricht aangehouden nadat hij een vrouw te lijf ging en daarna zich tegen de politie keerde. In een aan de Kesselskade te Maastricht gevestigd café ontstond zondagavond omstreeks 22.30 uur een onenigheid omdat een van de bezoekers vond dat het bestelde bier niet snel genoeg getapt werd. Eerst in het café en daarna ervoor op straat onstond een oploopje en een handgemeen waarbij de betrokkenen, behoorlijk onder invloed van drank, met elkaar in discussie waren. De politie probeerde de rust in de groep te brengen, maar als eenmaal de drank in de man is.is het moeilijk zaken doen. Een man ging daarop een vrouw te lijf ging waarop de politie het tweetal probeerde uit elkaar te halen en te houden. De ruzie onderling werd vergeten en de man keerde zich daarop tegen de politie. Hij werd aangehouden maar verzette zich uit alle macht tegen de politie. Ook de groep keerde zich daarop tegen de politie. Deze moest op afstand gehouden worden door te dreigen met het gebruik van pepperspray. De aangehouden man bleef zich tegen de politie verzetten en werd daarop met pepperspray bespoten. Hij werd daarna meteen overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt.