SIDN

Voorlichting over arbitrageregeling .nl-domeinnamen

Arnhem, 25 november 2002 - Op woensdag 15 januari 2003 organiseert SIDN in samenwerking met WIPO een voorlichtingsdag over de arbitrageregeling voor .nl-domeinnamen. De ochtend is specifiek gericht op vakjuristen, het middagprogramma is open voor iedereen.

Juristen en de arbitrageregeling voor .nl-domeinnamen Vertegenwoordigers van het WIPO Arbitration and Mediation Center, het arbitrage-instituut voor geschillen rond .nl-domeinnamen, geven deze ochtend nadere uitleg over de arbitrageregeling voor .nl-domeinnamen. Vanaf 29 januari 2003 treedt deze regeling in werking. Er wordt ingegaan op de inhoud van de arbitrageregeling, de gemiddelde procedure, de taken van de verschillende partijen en de rol van de panellists. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen en discussie. De ochtend start om 09.30 uur, duurt tot 12.00 uur en vindt plaats in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht.

Middagprogramma voor belangstellenden
's Middags organiseert SIDN een voorlichtingsbijeenkomst over de arbitrageregeling voor .nl-domeinnamen, de CvKB-regeling (College voor Klachten en Beroep) en de WBP-regeling SIDN (Wet Bescherming Persoonsgegevens). Deze middag is gericht op niet-juristen. Vertegenwoordigers van het WIPO Arbitration and Mediation Center geven nadere uitleg over de arbitrageregeling voor .nl-domeinnamen. De uitbreiding van de CvKB-regeling en de WBP-regeling worden gepresenteerd door SIDN-medewerkers. Deze regelingen treden eveneens op 29 januari 2003 in werking. De middag start om 14.30 uur, duurt tot 16.30 uur en vindt plaats op dezelfde locatie.

Aanmelden
Deelname is voor beide onderdelen gratis. Wel dient u zich uiterlijk 7 januari 2003 aan te melden. Dit kunt u doen via een e-mailbericht naar congres@sidn.nl of bellen met het secretariaat van SIDN: 026-3563681. Svp vermelden of het gaat om de voorlichtingsochtend voor juristen of om de voorlichtingsmiddag voor niet-juristen.

SIDN
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is belast met de verantwoorde uitgifte van Internet domeinnamen in het .nl domein. SIDN beoogt een zo groot mogelijke openheid over haar beleid. Daartoe is alle relevante informatie opgenomen op haar website: www.sidn.nl
SIDN is gevestigd in Arnhem.