Politie Zaanstreek-waterland

14:48 24-NOV-02
LOC: ZAANDAM, KALVERRINGDIJK

Toerist krijgt klap van molen
Een 49-jarige Chinese toerist werd met een aantal gebroken ribben in zijn rug naar ziekenhuis De Heel gebracht. De toerist had bij een molen op de Zaanse Schans een afzettingstouw en een bordje 'stop' met een doodshoofd er op genegeerd en werd even later door een wiek van de molen in zijn rug getroffen. De brandweer moest er met een hoogwerker aan te pas komen om het slachtoffer van de molenomloop af te halen.


**
17:40 24-NOV-02
LOC: ZAANDIJK, KRUISING GUISWEG EN LAGEDIJK

Drie gewonden bij frontale aanrijding
Een 72-jarige automobilist uit Koog aan de Zaan werd kreeg een gebroken borstbeen bij een frontale aanrijding met een andere auto. Deze werd bestuurd door een 66-jarige automobiliste uit Nibbixwoud. Zij kreeg verwondingen aan borst en nek en haar 67-jarige inzittende man in zijn gezicht. Allen werden naar ziekenhuis De Heel gebracht. Beiden bestuurders reden elkaar tegemoet en konden bij groen licht op de kruising doorrijden. De Koger kwam uit de richting van de Zaanse Schans en sloeg op de kruising linksaf naar de Lagedijk. Hij zag daarbij de andere auto niet naderen, waarna beide auto's frontaal op elkaar botsten. Beide voertuigen liepen flinke schade op en moesten worden weggesleept.


**
07:03 25-NOV-02
LOC: PURMEREND, WORMERPLEIN

Kassalade geleegd na inbraak
In de afgelopen nacht brak men in bij een slagerij. Men kwam binnen door de winkeldeur met vermoedelijk een schroevendraaier open te breken. Men doorzocht het hele pand en nam uiteindelijk het kleingeld uit de kassalade weg.


**
25-NOV-02
LOC: ZAANDAM, JAN VAN SCORELSTRAAT
PURMEREND, NEWTONSTRAAT
ZAANDAM, MIDDELLANDSE ZEE
Auto's gestolen
In de afgelopen avond of nacht werden twee auto's gestolen. In Zaandam betrof het een witte Opel Kadett C1 met het kenteken ZV-34-GX. In Purmerend had de eigenaar van een witte Volkswagen Caddy SDI met het kenteken 24-VF-XF deze bij een bedrijf neergezet om er een car-kit in te bouwen. De sleutels van de auto werden in een afgesloten brievenbus gedeponeerd. De volgende ochtend bleek de brievenbus geforceerd te zijn en de bestelbus gestolen. Ook in Zaandam werd een auto uit België gestolen. Het betreft een donkerblauwe Mercedes E klasse 290 turbo met het kenteken GAP663.


**

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-251102

23:00-2:00 22/23-NOV-02
WATERLAND/ PURMEREND, DIVERSE LOCATIES
Tien drankrijders
In de nacht van vrijdag op zaterdag hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole, verspreid over diverse locaties in Purmerend en Waterland. Op de Jaagweg in Purmerend, de Middenweg in de Noordbeemster, de N247 in Broek in Waterland en op het Zuideinde in Landsmeer werden in totaal tien bestuurders van de weg gehaald. De uitslag van de blaastest op straat was aanleiding voor een tweede ademanalysetest op het politiebureau. Zeven bestuurders bleken de alcoholnorm daadwerkelijk te hebben overschreden. Een 41-jarige automobilist kon zijn rijbewijs inleveren, hij had het hoogste alcoholgehalte (630 ug/l) van de avond. De overige zes drankrijders kregen een boete, een proces-verbaal en een rijverbod, variërend van één tot meerdere uren. Tijdens de controle werden ruim tweehonderd blaastesten afgenomen.

3:00-6:00 23-NOV-02
ZAANSTREEK, DIVERSE LOCATIES
Zeven drankrijders
Zaterdagochtend hielden medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole, verspreid over diverse locaties in de Zaanstreek. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer en Krommenie, de Westzijde en de Vincent van Goghweg in Zaandam werden in totaal zes automobilisten en een bromfietser van de weg gehaald. De bestuurders hadden allen de alcoholnorm overschreden. Twee van de zeven drankrijders moesten hun rijbewijs inleveren omdat zij een alcoholgehalte van meer dan 570 ug/l hadden. Tijdens de controle werden ruim tweehonderd blaastesten afgenomen.


---