Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-11-2002 2e persbericht 25 november 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Bromfietser gewond bij aanrijding
Een 16-jarige Eindhovense bromfietser is maandag om 9.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Vijfkamplaan. Hij werd aangereden door een 67-jarige Eindhovense automobiliste die met haar auto over de Vijfkamplaan en linksaf sloeg om een parkeerterrein op te rijden. De bromfietser kwam haar tegemoet gereden. Hij is met een gebroken sleutelbeen in het MMC in Eindhoven opgenomen.

Helmond: Actie tegen henneptelers
De politie heeft maandagochtend op negen plaatsen in Helmond huiszoeking gedaan naar de aanwezigheid van hennepkwekerijen in woningen. Aanleiding is de aangekondigde strenge aanpak van de zogenoemde thuistelers; mensen die in hun huis een hennepkwekerij hebben. Behalve vervolging door Justitie riskeren zij ook nog dat ze uit hun huurwoning worden gezet.

De actie van vandaag heeft het volgende resultaat opgeleverd:

In een woning aan de Wolfstraat werd een werkende hennepkwekerij met 96 planten gevonden. In de garage van het huis lag een grote hoeveelheid kweekapparatuur opgeslagen. De stroom voor de kwekerij was illegaal afgetapt. De 30-jarige eigenaar van de woning wordt nog gehoord.

In een woning aan de Pastoor van Leeuwenstraat werd een kwekerij gevonden die niet in bedrijf was. In het huis stonden zakken met resten van een hennepoogst. Tegen de 27-jarige huurster van de woning wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Van Brusselstraat werden diverse zakken met in totaal 15 kilo hennepafval en 34 kilo geknipte henneptoppen gevonden. Er werd ook kweekapparatuur gevonden. De 39-jarige bewoonster is aangehouden en op het politiebureau gehoord. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

In een woning aan de Wezelstraat werden tien hennepplanten gevonden. Het maximaal toegestane aantal planten is vijf; tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

In de overige vijf woningen werd niets noemenswaardigs gevonden.

De planten, het afval en de kweekmaterialen die zijn gevonden, zijn in beslaggenomen en vernietigd. Ook de komende tijd zal de politie in Helmond streng blijven optreden tegen hennepkwekerijen.

Best: Auto meegenomen na diefstal autosleutels
Zondagavond is in een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein de jas van een 32-jarige man uit Best gestolen. Daarin zaten ook zijn autosleutels. De 32-jarige man is zonder jas en sleutels naar huis gewandeld en ging maandagmorgen met de reservesleutels zijn auto, een Suzuki Wagon, halen. Toen was hij echter verdwenen. De auto is later beschadigd teruggevonden op de Eindhovensedijk in Oirschot.

Maarheeze: Tuinset gestolen
In de nacht van zondag op maandag is uit de tuin achter een woning aan de Koenraadtweg een tuinset, bestaande uit vier stoelen en een tafel, gestolen. De dief is waarschijnlijk door de heg de tuin ingekomen.

Geldrop: Auto beklad
In het afgelopen weekend is in de Gruttostraat de auto van een van de bewoners met witte muurverf overgoten. De bewoner denkt dat het te maken heeft met het feit dat anderhalve week geleden in de buurt A4-tjes zijn verspreid dat in zijn woning een pedofiel zou verblijven. De man die in zijn woning verbleef was eerder beschuldigd van ontucht maar daarvan door de Hoge Raad vrijgesproken. Op de dag dat de A4-tjes in de buurt zijn verspreid is de vermeende ontuchtpleger naar een ander adres gegaan. Mogelijk zijn er nog mensen die denken dat de man in de Gruttostraat woont. De auto van de bewoner kon nog schoongemaakt worden.