SAP lanceert SAP Business One voor het MKB

's Hertogenbosch, 25 november 2002 - SAP Nederland introduceert een geheel nieuwe oplossing, die geschikt is voor het MKB. SAP Business One is een eenvoudige, maar krachtige oplossing die alle activiteiten ondersteunt die nodig zijn voor een succesvolle bedrijfsvoering, zoals boekhouding, logistiek, verkoop en uitgebreid relatiebeheer. SAP Business One is vanaf 20 december aanstaande als Nederlandse versie beschikbaar. Ter introductie van SAP Business One start SAP vanaf maandag 25 november een landelijke campagne met als thema: "Echte Ondernemers".

SAP Business One is een betaalbare oplossing die snel te installeren is en gekenmerkt wordt door bijzonder aangenaam gebruiksgemak. Hierdoor wordt rendement al snel zichtbaar. Bovendien biedt het direct inzicht in nieuwe verkoopmogelijkheden en maakt het snellere en effectievere zakelijke transacties mogelijk. Dit stelt de ondernemer in staat om een hogere productiviteit te bereiken.

Innovatieve en eenvoudig te hanteren functies zoals SAP Drag & Relate(tm), zorgen ervoor dat informatie makkelijk vanuit diverse bestanden kan worden gekoppeld. Zo ontstaat er direct een duidelijk overzicht van de bedrijfsgegevens. Ook biedt SAP Business One een vergaande integratie met Office tools, zoals het eenvoudig koppelen van bedrijfsgegevens aan spreadsheets, e-mails en teksten.

SAP Business One ondersteunt de Microsoft SQL Server-database en Microsoft Windows-besturingssystemen zoals Windows 2000. Bovendien kan de open architectuur van SAP Business One worden geïntegreerd met het mySAP.com e-business-platform, maar ook met software van andere leveranciers. De verkoop van SAP Business One en de ondersteuning van klanten komt in handen van een gekwalificeerd netwerk van nieuwe SAP resellers.

In maart 2002 heeft SAP TopManage Ltd. overgenomen, het bedrijf dat Vantage One-software ontwikkelde. Dit heeft als basis gediend voor de ontwikkeling van de bijzondere functionaliteit voor het MKB. SAP Business One versterkt het productassortiment van SAP, dat nu voldoet aan de eisen van ondernemingen van elke omvang. Van kleine bedrijven tot grote multinationals. Inmiddels maken al meer dan 900 MKB-bedrijven wereldwijd, succesvol gebruik van SAP Business One.

De landelijke introductiecampagne van SAP Business One die vanaf maandag 25 november van start gaat, stelt de "Echte Ondernemer" centraal. Marketing Director SAP Benelux Hetty Boerakker: "SAP is zich als geen ander van bewust dat ondernemingsgrootte er niet toe doet als het gaat om stroomlijnen van ondernemingsprocessen. Onze software sluit nu aan bij de doelstellingen van elke onderneming, klein of groot."

SAP Smart Business Solutions

SAP Business One maakt deel uit van SAP Smart Business Solutions. Oplossingen die zich in het bijzonder richten op de specifieke behoeften van het MKB: eenvoudige en toch complete software. Het is gemakkelijk in het gebruik, snel te implementeren, betaalbaar en wordt gecombineerd met op maat gesneden functies die specifiek voor die branche werden ontwikkeld. Gestroomlijnde processen die de flexibiliteit hebben om met het bedrijf mee te groeien. SAP Smart Business Solutions richten zich op uiteenlopende segmenten van de MKB-markt op basis van de mate van verfijning van IT-oplossingen en het niveau van branche- en klantspecifieke ondernemingsfunctionaliteit die een bedrijf nodig heeft.

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van SAP verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 18.800 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 56.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2001 een omzet van EUR 7,34 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.