Ingezonden persbericht

Persbericht

26 november eerste voorstelling in Nederland van
De nacht van de bonobo's

Op 26 november is in Stadsschouwburg Amsterdam De nacht van de bonobo's van Toneelgroep Amsterdam voor de eerste maal in Nederland te zien. Op 7 november ging de voorstelling al in première in het Kaaitheater in Brussel.

Op een zonnig eiland, het zou Ibiza kunnen zijn, ver weg van de bewoonde wereld, de hotels en de toeristen, komt een groep vrienden bij elkaar. Een jaar geleden is er iets gebeurd dat als een schaduw over hun samenzijn ligt. Hoe ze ook hun best doen, het water in het zwembad en de bubbels in de champagne zijn minder sprankelend dan de vorige zomer. In een lange nacht gaan zij de confrontatie aan met hun verdriet, angst en verlies.

Regie: Gerardjan Rijnders. Dramaturgie: Janine Brogt. Gespeeld door: Nettie Blanken, Roeland Fernhout, Renée Fokker, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Klemens Patijn en Truus te Selle. Het volledige persbericht met speellijst is als bijlage bijgevoegd.

Het is mogelijk scenefoto's te downloaden op www.toneelgroepamsterdam.nl/service/persmap/download persfoto s. Een inlognaam en een wachtwoord zijn te verkrijgen bij Peter Heij, tel: 020 5237871, email: peterheij@toneelgroepamsterdam.nl

Interviews voor deze voorstelling zijn aan te vragen bij Marieke van Dam, tel: 020 5237872, fax: 020 5237838, email: mariekevandam@toneelgroepamsterdam.nl