Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-11-2002
Politieberichten van 25/11 (13.00 uur) t/m 26/11 (07.00 uur)

Sneek: winkeldiefstal
Maandag omstreeks 13.30 uur werd bij een supermarkt aan het Sint Antoniusplein een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte had kort daarvoor voor een bedrag van 84.40 Euro aan levensmiddelen (pizza, biefstukken, bier, tandenborstel en varkensvlees) gestolen. Toen de verdachte de winkel zonder betalen wilde verlaten, werd hij door het personeel aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De levensmiddelen bleven achter in de supermarkt. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld

Bolsward: vernieling tuinbeeld
Afgelopen weekend werd een houten tuinbeeld (visser met een zeemeermin) bij een woning aan de Kerkstraat vernield. De hengel werd afgebroken en de zeemeermin bleek verdwenen te zijn. Volgens de aangever, een 70-jarige inwoner van Bolsward, was dit reeds de 42e keer dat zijn beeld werd vernield. De man heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: inbraak kantoor
Afgelopen weekend werd ingebroken in een kantoor aan de Grote Kerkstraat. Via vernieling van een ruit kwam men binnen. Uit het kantoor werd een lap-top weggenomen. Een medewerker van het kantoor, een 50-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Berlikum: snelheid
Maandag omstreeks 14.00 uur werd op de Provincialeweg, de N 383, een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 23-jarige inwoner van Berlikum, reed met een snelheid van 130 kilometer per uur, terwijl 80 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wolverga: diefstal auto
Maandag tussen 06.40 en 17.15 uur werd vanaf de carpoolplaats aan de Stellingenweg een personenauto, merk Opel Corsa, kleur blauw, voorzien van het kenteken LS-VR-06, gestolen. De eigenaar, een 23-jarige inwoner van Echtenerbrug, had `s-morgens zijn auto aldaar neergezet en toen hij `s-avonds terugkwam, bleek de auto te zijn verdwenen. De man deed aangifte.
De personenauto van een 23-jarige inwoner van Wolvega, die eveneens op deze carpoolplaats stond geparkeerd, werd opengebroken. Het portierslot aan de bestuurderszijde werd geforceerd. Uit de auto werd voor zover nu kon worden nagegaan niets weggenomen. Wel werd het stuur van de auto vernield. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: lastige man
Maandag omstreeks 18.00 uur werd op het Piet Kramerplein een 28-jarige inwoner van Utrecht aangehouden. De verdachte had kort daarvoor het personeel van een aldaar gelegen pizzeria lastig gevallen (man gedroeg zich vervelend). De verdachte was dronken en werd agressief toen de politiemensen hem aanspraken en wilden verwijderen. Ook beledigde de verdachte de politiemensen, die de man daarop hebben aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na ontnuchtering en verhoor werd hij weer in vrijheid gesteld.

Sneek: aanrijding met lichtgewonde
Maandag omstreeks 17.00 uur vond op de Bolswarderbaan een "kop-staart" aanrijding plaats waarbij drie auto`s waren betrokken. De bestuurster van de voorste auto was reeds vertrokken, toen de politie ter plaatse kwam. Van haar zijn geen gegevens bekend. Deze auto liep vermoedelijk geen schade op. De bestuurder van een bestelauto, een 35-jarige inwoner van Sneek zag te laat dat de voor hem rijdende auto`s nagenoeg stilstonden en hij botste op zijn voorligger. Deze personenauto werd bestuurd door een 29-jarige inwoonster van Harlingen. De vrouw klaagde over nekpijn en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Haar auto moest worden weggesleept.

Easterein: aanrijding met drank
Maandag omstreeks 19.45 uur vond op de Van Eysingaleane een aanrijding plaats waarbij twee personenauto`s waren betrokken. Een 54-jarige inwoner van Mantgum heeft waarschijnlijk, toen hij met zijn auto Easterein uitreed, na de wegversmalling niet meer naar rechts gestuurd, waardoor hij midden op de weg reed. Aldaar kwam hij in botsing met een personenauto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 25-jarige inwoonster van Burdaard. De inwoner van Mantgum bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 795 ug/l. De bestuurder was het hier niet mee eens en op zijn kosten werd vervolgens nog een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto`s werden zodanig beschadigd, dat zij moesten worden weggesleept.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 20.10 uur vond op de rotonde van de Bleeklaan Noordvliet een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De bestuurder van een personenauto, een 36-jarige inwoner van Leeuwarden, kwam vanaf de Bleeklaan en bij het oprijden van de rotonde verleende hij geen vrije doorgang aan de fietsster, een 17-jarige inwoonster van Leeuwarden, die reeds op de rotonde reed. De fietsster werd met een gebroken enkel (rechter) overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: inbraak auto
Maandag tussen 17.00 en 19.10 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Kwelderstraat. De ruit aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werd een radi0/cd-speler weggenomen, alsmede een mapje met 15 cd`s van diverse artiesten. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: aanrijding met drank
Dinsdag omstreeks 00.20 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Rijksweg A32. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Wolvega, kwam uit de richting Heerenveen en reed in de richting Wolvega. Toen hij uitweek voor een overstekende ree, kwam hij in de berm terecht en verloor vervolgens de macht over het stuur. Hij botste tegen de vangrail en kwam in de middenberm tot stilstand. De auto werd totaal vernield. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de man 270 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 1 uur.

Leeuwarden: diefstal auto
Maandag tussen 18.00 en 23.55 uur werd vanaf de Nieuwestad een personenauto, merk Ford Escort, kleur rood, voorzien van het kenteken JD-SZ-08, gestolen. De eigenaar, een 39-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272