Ingezonden persbericht



- Persbericht -

CDA kiest voor onderwijsvernieuwing

De CDA-fractievoorzitter in Rotterdam, Leonard Geluk, heeft het Rotterdamse onderwijsveld opgeroepen om mee te werken aan vernieuwend onderwijs. De wereld is totaal anders dan vijftig jaar geleden, maar het onderwijs is nauwelijks veranderd , stelt Geluk. Het CDA wil dat politiek, bedrijfsleven en onderwijs creatieve voorstellen doen om onderwijsachterstanden echt weg te werken en het leerkrachtentekort aan te pakken. Verschillende schoolbesturen en andere vertegenwoordigers van het onderwijsveld zullen samen met het CDA, werken aan onderwijsvernieuwing.

Geluk deed zijn uitspraak tijdens een onderwijsbijeenkomst van het Rotterdamse CDA. Aanwezig waren vertegenwoordigers van vrijwel alle grotere Rotterdamse scholen en onderwijsinstellingen en de verantwoordelijke Rotterdamse wethouder Van der Tak. Als speciale gast was demissionair-minister van onderwijs, mevrouw Van der Hoeven, aanwezig. Zij hield de aanwezige scholen en onderwijsinstellingen een spiegel voor: We verzinnen niet in Den Haag of in Zoetermeer hoe u uw school moet inrichten, dat kunt u het beste zelf! Regio s moeten zelf nadenken over de oplossing van het docententekort. De bal ligt bij u!

Het onderwijsveld toonde zich bezorgd over de toekomst van het Rotterdamse onderwijs. Het voortijdig schoolverlaten, de onderwijsachterstanden, de gebrekkige doorstroom naar Havo en VWO zijn grote zorgpunten. Maar het Rotterdamse onderwijsveld wil, samen met minister Van der Hoeven en verantwoordelijk wethouder Van der Tak, alles op alles zetten om de onderwijskansen van leerlingen te vergroten.

Voor een impressie van de bijeenkomst kijkt u op: http://www.cdarotterdam.nl/new/fotoboek.asp


---

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht