---
Achtste Nederlandse Pro/User gebruikersconferentie toont mogelijkheden PTC CAD/CAM producten
---
Grasso Products B.V met innovatief productontwerp andermaal winnaar van de PRO/Award 's-Hertogenbosch, 26/11/2002

Op de achtste editie van de Pro/User gebruikersconferentie heeft de combinatie Grasso Products B.V. / Dymo Engineering B.V. met de Grasso 8S Koelcompressor de Pro/Award 2002 gewonnen. Andere genomineerden waren MmiD met platformlift Radius en Van Berlo Studios met funracer (driewieler) Triker. De brede inzet van PTC producten voor het ontwerp van de Grasso 8S gaf de doorslag. Grasso Products B.V. en Dymo Engineering B.V. namen alvast een door IBM gesponsorde Spaceball en een geldprijs mee naar huis. In mei 2003 dingen ze in Parijs mee naar de Europese Pro/AWARD. De winnaar daarvan gaat door naar de Amerikaanse Pro/AWARD competitie.

De gebruikersdag is een jaarlijks terugkerend forum voor kennisoverdracht door middel van sprekers en workshops. Initiatiefnemer is de Stichting Pro/ENGINEER Gebruikersgroep Nederland. Deze vereniging werd in 1995 opgericht met de doelstelling de operationele kennis van het 3D CAD/CAM pakket Pro/ENGINEER bij Nederlandse en Vlaamse gebruikers te verbreden. De gebruikersconferentie 2002 stond naast de Pro/AWARD-competitie ook in het teken van de nieuwste versie van Pro/ENGINEER, uitgebracht onder de naam Wildfire.

De Pro/Award Benelux competitie wordt door de Pro/USER gebruikersgroep georganiseerd in samenwerking met PTC. Gebruikers van PTC's Pro/ENGINEER worden uitgenodigd een productontwerp in te sturen. Een vakjury bestaande uit de Raad van Bestuur van de Pro/USER gebruikersvereniging nomineert een aantal weken voor de conferentie uit alle inzendingen drie of vier ontwerpen. Op de dag zelf bepalen de bezoekers na presentaties van de genomineerden via een stemformulier wie zich winnaar mag noemen.

De Pro/AWARD biedt klanten van PTC een unieke mogelijkheid om hun innovatie- en ontwerpcapaciteiten te etaleren. Alle inzendingen - in 2002 een 30-tal - worden bovendien gepromoot op een door PTC verspreide poster. Michael Hillewaert, country manager PTC Benelux: "De Pro/AWARD is ook erg waardevol voor ons en potentiële nieuwe klanten. In één oogopslag zie je een heel spectrum aan producten waarvoor Pro/ENGINEER gebruikt kan worden."

Het is de tweede keer dat Grasso Products B.V. en Dymo Engineering B.V. een Pro/AWARD in ontvangst mogen nemen. In 2000 wonnen ze met het ontwerp voor koelcompressor Grasso 10. Bij de Grasso 8 S konden bepaalde onderdelen van de Grasso 10 opnieuw worden gebruikt. De grootste winst werd echter bij het krukhuis bereikt door inzet van Pro/COLLABORATE en Pro/MECHANICA. Mede dankzij inzet van deze Pro/ENGINEER modules kon een kostprijsreductie van 35 procent gerealiseerd worden. George Bon, Manager Development & Engineering bij Grasso Products B.V.: "Het leukste aan de gebruikersdag blijft toch de gelegenheid om met andere bedrijven ervaringen uit te wisselen over hoe Pro/E ingezet kan worden. Maar het is absoluut een eer nogmaals door die bedrijven geprezen te worden als onderneming die er de meeste toegevoegde waarde uit haalt."

Afbeelding van de winnende inzending is beschikbaar via Newsengine: 020 567 21 70 of ineke.tiesinga@newsenginepr.com

---
END

---
Over Grasso Products (www.grasso-global.com)
Grasso is onderdeel van de koude divisie van de Duitse multinational GEA AG, welke op haar beurt een onderdeel is van mg technologies AG. Grasso is één van de toonaangevende producenten binnen de industriële koudetechniek van innovatieve zuiger- en
schroefcompressoren, packages en chillers en componenten. Het assortiment van betrouwbare en moderne
koelcompressoren van hoge kwaliteit kan worden toegepast in vrijwel alle industriële koelprocessen. Grasso's producten worden wereldwijd geleverd aan installateurs, distributeurs en OEM's (Original Equipment Manufactures) van bijvoorbeeld packages en chillers. Grasso neemt hiermee de derde positie in op de wereld ranglijst. Grasso Products b.v., Parallelweg 27, P.O. Box 343, 5201 AH 's-Hertogenbosch.
Telefoon: +31 (0)73 6203 911, Fax: +31 (0)73 6214320, e-mail: products@grasso.nl
Meer informatie over Dymo Engineering B.V. vind u op www.dymoengineering.nl
Over PTC (www.ptc.com)
PTC (Nasdaq: PMTC) ontwikkelt, verkoopt en ondersteunt softwareoplossingen waarmee fabrikanten superieure producten sneller op de markt kunnen brengen dan hun concurrenten tegen lagere kosten. PTC is 's werelds grootste softwarebedrijf op het vlak van
productontwikkeling, met wereldwijd meer dan 33.000 klanten.
PTC Benelux,
Jerome la Fontaine, Reitscheweg 7P, 5232 BX
's-Hertogenbosch,
T: + 31 (0)73-6442705, F: + 31 (0)73-6443055, E: jlafontaine@ptc.com