Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 26 november 2002

Op dinsdag 26 november 2002 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Financiering aanpassingen Isala Theater ten aanzien van gesignaleerde knelpunten
Het college stelt 474.000,-- ter beschikking voor aanpassingen van het Isala Theater. Om aan de arbo-eisen te voldoen krijgt het theater extra kantoorruimten en wordt een aantal handmatig te bedienen installaties vervangen door elektrische exemplaren.

Wijziging gemeentelijke borgstelling in verband met toetreding tot waarborgfonds voor de Zorgsector van de Stichting IJsselland Ziekenhuis
Wijziging gemeentelijke borgstelling in verband met toetreding tot waarborgfonds voor de Zorgsector van de Stichting IJsselland Ziekenhuis
Onlangs heeft de Stichting IJsselland Ziekenhuis zich aangesloten bij het Waarborgfonds voor de Zorgsector (Wfz). Voor extra zekerheid van haar eigen borgstelling wil het Wfz dat de gemeente afstand doet van haar eerste hypotheekrecht, dat bij de oprichting van het IJsselland Ziekenhuis in 1986 is bedongen. Het college heeft besloten het verzoek van het Wfz en de Stichting IJsselland Ziekenhuis in te willigen. Hiervoor in de plaats komt een 'overeenkomst inzake positieve verklaringen' gesloten tussen het Waarborgfonds en de gemeente en een positieve/negatieve hypotheekverklaring afgegeven door de Stichting IJsselland Ziekenhuis.

Functiewijziging De Mient
Het college heeft besloten voorlopig af te zien van de geplande functiewijziging van bedrijfsterrein De Mient. De Visie Stedelijke Vernieuwing 2000-2010 gaat uit van een woonfunctie op deze locatie. Uit onderzoek is echter gebleken dat de opbrengsten ver achter zullen blijven bij de benodigde kosten om deze functiewijziging naar een woningbouwlocatie mogelijk te maken.

Aanvraag bouwvergunning voor plaatsen noodlokaal bij de scholen Fazantstraat 1a/Merellaan 344 voor de duur van maximaal 5 jaar Het college heeft besloten vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan op basis van art. 17 WRO voor het plaatsen van een noodlokaal bij de scholen aan de Fazantstraat en Merellaan. Gezien het grote huisvestingsprobleem van de scholen is de plaatsing van het noodlokaal noodzakelijk. Daarom heeft het college de ingediende bedenkingen geen aanleiding laten zijn om de vrijstelling te onthouden.

Kunstijsbaan; gemeentelijk pleidooi d.d. 5 november 2002 (zitting Rechtbank Rotterdam)
Het college heeft het gemeentelijk pleidooi en het pleidooi van de Stichting 400 Meter Kunstijsbaan zoals uitgesproken op de zitting van 5 november jl. van de Rechtbank Rotterdam voor kennisgeving aangenomen. De rechter streeft naar een uitspraak op donderdag 19 december 2002.

Startnotitie ontwikkeling Brede School Netwerken in Capelle aan den IJssel
Het college heeft besloten de nota ontwikkeling Brede School Netwerken in Capelle aan den IJssel te beschouwen als discussienota en als zodanig vrij te geven voor inspraak.