Politie IJsselland


· IJsselland

· Stafafdeling Communicatie & Voorlichting
· Postbus 611, 6000 AP Zwolle

Zwolle, 22 november 2002

Schildersbuurt in Zwolle genomineerd als
veiligste wijk van Nederland

ZWOLLE - Op woensdag 27 november omstreeks 16.30 uur weten we of de Schildersbuurt in Zwolle tot de veiligste wijk van Nederland wordt uitgeroepen. Samen met de wijk Westeres in Borger en de wijk Bakkum in Hillegom is onze Zwolse wijk, ontwikkeld door de Woningstichting Openbaar Belang in samenwerking met de gemeente Zwolle, op voorspraak van de politie IJsselland genomineerd voor de Politiekeurmerkprijs 2002.

Bij een dergelijke wijk is vanaf de ontwerpfase tot de uiteindelijke voltooiing rekening gehouden met sociale veiligheid en te verwachten criminaliteit. Zowel de inrichting van de wijk, de verlichting als de woningen voldoen aan een aantal landelijk vastgestelde normen. Binnenkort ontvangen alle bewoners een certificaat Veilige Woning voor de door hen bewoonde woning, terwijl de gemeente Zwolle en de Woningstichting Openbaar Belang van de politie IJsselland een volledig Politiekeurmerk krijgen.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse congres van het Politiekeurmerk in het Educatorium van de universiteit in Utrecht.


---