Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.10 uur

Oplichter actief

ZEIST- Op dinsdagmiddag werd een bejaarde vrouw slachtoffer van oplichting.

Omstreeks 14.45 uur verliet een 79-jarige vrouw uit Zeist haar woning gelegen aan de Willem Schmidtlaan. Hier werd ze aangesproken door een voor haar onbekende man. De man, blank, rond de 50 jr., fors postuur, vertelde dat hij van een bank was en dat de vrouw haar bankpas moest inleveren met pincode. De man gaf aan dat ze haar bankpas enkele dagen niet zou kunnen gebruiken en gaf haar als compensatie een klein geldbedrag om voor deze dagen rond te kunnen komen. De vrouw gaf haar bankpas met pincode af en de man verdween. De vrouw kreeg toch argwaan en belde de politie.

Na onderzoek bleek dat er al een aanzienlijk geldbedrag van de rekening van de vrouw was afgehaald door de onbekende man. De politie heeft de zaak onderzoek.

Fout mest uitrijden

BUNNIK- Op dinsdagochtend kreeg een boer een bekeuring omdat hij niet volgens de gestelde regels mest uitreed.

Omstreeks 10.45 uur zagen agenten dat er mest was uitgereden op een land gelegen aan de Hoenderiklaan. Agenten zagen dat er mest was uitgereden en nog niet was ondergewerkt. (emissiearm) Op het veld was de boer niet aanwezig. Na een kort onderzoek werd een 21-jarige boer uit Cothen aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker aangehouden

ZEIST- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij had ingebroken in een twee autos.

Omstreeks 03.50 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in autos welke stonden geparkeerd op de Griffensteijnselaan. De politie ging op onderzoek uit en trof de 21-jarige man uit Zeist aan. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Nader onderzoek wees uit dat er ook was ingebroken in een nabijgelegen bedrijf. De politie had het vermoeden dat de man ook had ingebroken in het bedrijf en deed huiszoeking in zijn woning. Hier werden verschillende systeemkasten aangetroffen welke vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.