Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

27-11-2002

CNV Horeca zegt vertrouwen in bestuur op

CNV Horeca heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur van de Vereniging van Eigenaren van bungalowpark It Wiid in Eernewoude. De bond heeft volstrekt geen fiducie in de kwaliteiten van het bestuur om het bungalowpark weer uit de financiële problemen te halen.

CNV Horeca heeft dat in een brief aan de Vereniging van Eigenaren laten weten, nadat het bestuur gisteren op het laatste moment een gesprek met de vakbonden had afgeblazen. Volgens Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder van CNV Horeca, is er sprake van falend management en koerst het bungalowpark (opnieuw) af op een faillissement. "Het park staat er slecht voor. Het enige goede nieuws is dat de salarissen van de werknemers nog steeds worden betaald. Maar als het zo doorgaat, komt een faillissement rap in zicht, met alle ellende vandien voor de bijna 75 werknemers. In het huidige bestuur heb ik inmiddels geen enkel vertrouwen meer."

CNV Horeca verwijt de Vereniging van Eigenaren een lakse houding. Er is geen plan van aanpak, bijvoorbeeld om voldoende boekingen voor volgend jaar rond te krijgen èn om ervoor te zorgen dat particuliere eigenaren hun bungalow (weer) in de gezamenlijke verhuur doen. Kampherbeek: "Het liefst zien we dat professionele externe deskundigen het park weer op de rails helpen. Daar komen we al gauw een stuk verder mee dan met de huidige interimmanager - nota bene zelf eigenaar van een van de huisjes - die zich daarvoor een riant salaris per dag laat betalen."

Nadere inlichtingen:

Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder CNV Horeca
0512-583470