Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-11-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.45 uur) Woensdag 27 november 2002

Maastricht, straatrovers aangehouden.

De politie heeft dinsdagmiddag 26 november 2002 op het station te Maastricht twee inwoners van het Belgische Namen aangehouden verdacht van het plegen van een straatroof.
In de trein van Luik naar Maastricht troffen het slachtoffers en de latere twee verdachten elkaar. Het gesprek leidde al vlug naar drugs die in Maastricht gekocht moesten worden. Besloten werd om gezamenlijk geld bij elkaar te leggen en daar softdrugs voor te kopen. Het slachtoffer vertelde dat hij 200 euro in zijn bezit had. Eenmaal in Maastricht aangekomen en op weg naar de binnenstad werd het slachtoffer op de hoek Sterreplein/Membredestraat door het tweetal vastgepakt en wilden zij het slachtoffer zijn geld afhandig maken. Het slachtoffer verzette zich en werd door een van beide overvallers met een mes ter hoogte van zijn oor in het hoofd gestoken, waardoor het slachtoffer een bloedende hoofdwond opliep. Nadat beide overvallers de portemonnee van het slachtoffer hadden afgepakt werden daar de 200 euro uitgehaald en vertrok het tweetal, de lege portemonnee achterlatend.
Het slachtoffer werd naar het academisch ziekenhuis overgebracht waar een snijwond van 5 cm gehecht diende te worden. Later op de avond deed het slachtoffer aangifte.
Meteen na de straatroof werd door de politie de omgeving en de binnenstad afgezocht, maar het tweetal waarvan het signalement bekend was werd nergens aangetroffen. De treinen van 17.10 en 18.10 richting Luik werden geobserveerd maar ook daarin zaten beide straatrovers niet. Kort voor het vertrek van de trein van 19.10 werd het tweetal op het station aangetroffen. Daar werd het tweetal aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In de loop van de avond werd het tweetal in verzekering gesteld.

Maastricht, woninginbraken.
Tussen maandag 25 november 17.00 en dinsdag 26 november 13.00 uur heeft in een woning aan de Arrestruwe een inbraak plaatsgevonden. De toegangsdeur van de woning bleek met grof geweld opengebroken te zijn waarna de woning doorzocht werd. Uit de woning werd een gouden ketting en een stereo-installatie ontvreemd. De bewoner deed dinsdagmiddag van de inbraak aangifte.

Dinsdagmiddag 26 november 2002 werd tussen 14.00 en 14.30 uur in een flatgebouw gelegen aan de Kasteel Hillenraadweg te Maastricht in twee naast elkaar gelegen woningen ingebroken. De woningen zijn gelegen op de bovenste etage van het flatgebouw. Beide toegangsdeuren tot de woningen werden door gebruikmaking van een breekvoorwerp opengebroken. De woningen werden doorzocht. Uit beide woningen werden juwelen en een horloge ontvreemd. De bewoners hebben van de inbraak aangifte gedaan.

Maastricht, winkeldief.
Maandagmorgen rond 11.00 uur heeft de politie een 59 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die kort daarvoor in een supermarkt aan de Ambyerstraat in Maastricht op heterdaad betrapt was bij het plegen van een winkeldiefstal. De winkeldief dacht ongezien levensmiddelen met een winkelwaarde van 8 euro in zijn kleding te verstoppen. Aan de kassa rekende hij andere goederen wel af maar die in zijn kleding niet. Na afgerekend te hebben werd de winkeldief aan de uitgang door personeel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldief mee naar het politiebureau waar hij de rekening gepresenteerd kreeg. Hij kreeg ter afhandeling van de winkeldiefstal een transactievoorstel aangeboden van 115 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, 174 dagen zitten.
Bij een routinecontrole van een personenauto op de Ruttensingel te Maastricht op woensdagmorgen 01.30 uur heeft de politie in de auto twee slagwapens aangetroffen. Dit bleken een houtenknuppel en een koperen pijp met handvat te zijn. De politie nam de slagwapens in beslag waarna de bestuurder een 24 jarige inwoner van Maastricht wegens het bezit van de slagwapens een proces-verbaal kreeg. Een van de inzittenden, een 21 jarige inwoner van Mheer, bleek bij een controle in de geautomatiseerde bestanden nog een gevangenisstraf van 174 dagen te moeten ondergaan. Hij werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau in afwachting van transport naar een gevangenis.