Fontys


woensdag 27 november 2002

Nieuwe directeur bij Fontys Hogeschool Bedrijfskunde en Logistiek

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft met ingang van 1 januari 2003 ir. Marc Mittelmeijer RI (40) benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool Bedrijfskunde en Logistiek met locaties in Venlo en Eindhoven. Marc Mittelmeijer is momenteel directeur van Fontys Hogeschool Financieel Management te Eindhoven.

Marc Mittelmeijer was van 1984 tot 1990 docent op verschillende scholen in Tilburg. In 1990 trad hij in dienst bij de rechtsvoorganger van Fontys Hogescholen als hogeschooldocent Bedrijfskundige Informatica, Logistiek, Wiskunde en Statistiek. Ook was hij projectleider van diverse interne en externe projecten en business consultant op het gebied van logistieke automatisering. Tussen 1997 en 2000 was hij als manager werkzaam bij de faculteit Economie waar hij verantwoordelijk was voor de reorganisatie- en veranderingsprocessen van verschillende business units. In 2000 werd hij directeur van Fontys Hogeschool Financieel Management in Eindhoven.

Volgens Jan Houben, lid van de Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen, past de benoeming van Marc Mittelmeijer in het streven van Fontys haar management te verjongen. De nieuwe directeur krijgt de taak de twee locaties in Eindhoven en Venlo te integreren tot één organisatie; voor een jonge ambitieuze manager als Marc Mittelmeijer is dit een nieuwe uitdaging.

Mittelmeijer over zijn benoeming: Het is een hele uitdaging om twee redelijk onafhankelijk opererende locaties te integreren tot één instituut dat in het beroepenveld staat voor kwalitatief hoogstaand beroepsonderwijs. Een plek waar niet alleen studenten graag studeren, medewerkers graag werken, maar ook waar mensen uit het bedrijfsleven graag terugkomen om een cursus te volgen of hun steentje bij te dragen aan ons onderwijs. Over zijn overstap zegt hij verder: Het is moeilijk afscheid te nemen van een club waar je heel graag gewerkt hebt en waar de mensen je de gelegenheid hebben gegeven optimaal te kunnen functioneren. Dat maakt een overstap naar een ander instituut een risico. De eerste kennismaking met mijn nieuwe collegas is echter goed bevallen en dat geeft perspectief voor de toekomst. Ik ga met veel enthousiasme beginnen bij een club die me nodig heeft nadat ik eerst netjes afscheid ga nemen van mijn huidige collegas.

Het Fontys mobiliteitsbeleid - ingevoerd in 2000 tijdens het reorganisatieproces genaamd Winterlied - houdt in dat elke vier tot vijf jaar een deel van het Fontys management in nieuwe functies wordt geplaatst: de Fontys managementcarrousel. In de periode tussen juni en oktober 2002 zullen volgens de huidige planning een tiental managers van functie veranderen.