Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
27 november 2002 c057


Gevaarlijke stof aangetroffen op oud bedrijfsterrein

Op het terrein van de het voormalige bedrijf Hickson Garantor, bij de Ambachtsweg 4, is in twee gebouwen een substantie aangetroffen die chromaatverbindingen bevat. Het gaat om kleine hoeveelheden. De gemeente heeft de eigenaar van het terrein, Van de Kolk projectontwikkeling, gevraagd de substanties direct te verwijderen, aangezien deze bij langdurig contact gevaarlijk voor de gezondheid kunnen zijn. Een hiertoe bevoegd bedrijf heeft vanmiddag de stoffen opgeruimd.
De gemeente heeft gisteren bij een inspectie van het terrein monsters genomen van de stof. Vandaag werd de uitslag bekend.

Gisteren werd ook duidelijk dat het ontmantelde bedrijfsterrein niet adequaat was afgesloten. De politie constateerde een gevaarlijke situatie, met name een niet afgesloten put. De gemeente heeft de eigenaar van het bedrijf gisteren naar aanleiding van de gevaarlijke situatie op het terrein gevraagd het hekwerk te herstellen. Dat gebeurt vanaf morgen. Gisteravond heeft de gemeente op een zwakke plek extra bouwhekken geplaatst.

Voor verdere vragen over gezondheidsrisico's kan men terecht bij de GGD/GGZ Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.