Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

27-11-2002

Verkoop woningen bestemmingsplan De Nieuweling

Stand van zaken
Binnenkort wordt gestart met de afrondende fasen van de jongste nieuwbouwwijk van Duiven. In een eerdere fase zijn al ongeveer 360 woningen gebouwd in de Nieuweling.
In de komende 2e fase worden in totaal nog ongeveer 100 woningen gebouwd. Momenteel wordt daarvoor het gebied bouwrijp gemaakt. Naar verwachting kan eind 2002 worden begonnen met de bouw van de eerste woningen.
De gemeente Duiven heeft overeenstemming bereikt over verplaatsing van het agrarisch bedrijf aan de Heiliglandsestraat 7. Zodra de verplaatsing van dit bedrijf een feit is, kunnen in De Nieuweling 35 woningen extra worden gebouwd (fase 3). Wel moet daarvoor nog een aparte procedure worden gevolgd. Naar verwachting bestaat in 2003 meer zekerheid over fase 3 van de Nieuweling.

Particuliere bouwkavels
In de 2e fase van de Nieuweling zijn door de gemeente 20 particuliere bouwkavels uitgegeven. In een eventuele 3e fase zouden nog eens 13 bouwkavels extra kunnen worden uitgegeven. De inschrijving voor deze bouwkavels is op 14 september 2000 gesloten, hetgeen destijds is gepubliceerd in de Duivenpost. Dit betekent dat u zich NIET meer kunt inschrijven voor een particuliere bouwkavel in de Nieuweling!

Projectmatige nieuwbouw
In de afrondende fasen van de Nieuweling zullen in de vrije sector woningen worden gebouwd door aannemers. Aan de orde zijn 3 projecten die door de volgende (bouw-)ondernemingen worden gerealiseerd:


1. Varioplan B.V.
Deze onderneming realiseert maximaal 14 rijwoningen in fase 2. Bijzonder aan het project is de energieprestatiedoelstelling. Prijzen fase 2 vanaf 205.000,00 v.o.n., fase 3 nog niet bekend.


2. Aannemersbedrijf H.L. van den Boom
Deze aannemer realiseert 16 twee-onder-één-kapwoningen in fase 2 en mogelijk nog eens 6 twee-onder-één-kapwoningen in fase 3. Prijzen fase 2 vanaf 248.000,00 v.o.n., fase 3 nog niet bekend.


3. Aannemersbedrijf Mans B.V.
Deze aannemer realiseert 2 vrijstaande woningen en 2 twee-onder-één-kapwoningen in fase 2 en mogelijk nog eens 12 twee-onder-één-kapwoningen in fase 3. Prijzen fase 2 vanaf 238.000,00 v.o.n., fase 3 nog niet bekend.

Open inschrijving voor projectbouw
Iedereen die geïnteresseerd is in deze nieuwbouwwoningen krijgt de gelegenheid om daarvoor in te schrijven. De volgorde van de kandidaat-kopers wordt bepaald door loting. De inschrijving wordt per project door de volgende makelaars georganiseerd:
* Makelaardij Bosman, Rijksweg 58, 6921 AJ Duiven, telefoon 0316-281083: inschrijvingen en verkoop woningen Mans.
* Meeùs, Rijskweg 42f, 6921 AH Duiven, telefoon 0316-280317: inschrijvingen en verkoop woningen Van den Boom en Varioplan.

De bouwplannen en prijzen voor de woningen zijn bij de verkopende makelaars in te zien.

Spelregels

* De inschrijving start op 28 november 2002 en sluit op 18 december 2002 om 16.00 uur en is kosteloos en vrijblijvend.
* Verkoopfolders en informatiepakket zijn bij de makelaars te verkrijgen tegen een vergoeding van 10,00 per set.
* U kunt zich voor ieder van de drie projecten afzonderlijk inschrijven.

* U en uw eventuele partner mogen zich niet afzonderlijk inschrijven. Hier vindt controle op plaats.
* De inschrijving geldt voor zowel fase 2 als fase 3.
* Na sluiting van inschrijving vindt per project op 20 december 2002 een loting plaats door BRS notarissen, waarbij per project iedereen die zich heeft ingeschreven een plaats krijgt toebedeeld.
* De loting is niet openbaar.

* Na loting wordt op 23 december 2002 bij de verkopende makelaars de volgorde van kandidaat kopers ter inzage gelegd.
* Kandidaat kopers worden vanaf 2 januari 2003 door de verkopende makelaars benaderd om een keuze te komen maken.
* Kandidaat kopers kunnen per project kiezen uit de beschikbare woningen, en in de volgorde zoals bepaald door de loting. Nummer 1 mag als eerste kiezen, nummer 2 als tweede, enzovoorts.
* U en eventueel uw partner gezamenlijk komen slechts in aanmerking voor de koop van 1 woning.

* Een eenmaal gemaakte keuze kunt u niet wijzigen.
* Wie niet in eerste instantie in aanmerking komt voor aankoop van een woning kan later, in volgorde zoals door loting bepaald, alsnog in de gelegenheid worden gesteld om een woning kopen, als kandidaat kopers afvallen.

Meer informatie
U kunt zich voor informatie over de nieuwbouwwoningen NIET richten tot de gemeente. Ook kunt u zich hiervoor NIET bij de gemeente inschrijven.

Mocht u naar aanleiding van deze publicatie nog vragen hebben over De Nieuweling in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met de heer W.A.M. Saenen, afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, doorkiesnummer: 0316 - 279 385.